Serbest Bırakıldılar

10 Polis Serbest Bırakıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2015 09:54
Serbest Bırakıldılar

Isparta merkezli altı kentte düzenlenen operasyonda, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira suçlamasıyla gözaltına alınan 3'ü eski Polis 10 emniyet görevlisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca mahkeme tarafından hali hazırda görevde bulunan 7 emniyet görevlisinin bazılarının açığı alındığı öğrenildi.

Mahkemeyi takip eden Avukat Egemen Tanyıldız, tutukluluk talebiyle mahkemeye sevk edilen sanık polislerin serbet bırakıldığını ve herhangi bir adli kontrol durumunun olmadığını kaydetti.

Sanık polislerin avukatı Hıdır Yıldız mahkeme sonunda yaptığı açıklamalarda, "Kararda hiçbir şekilde adli kontrol uygulanmadı. Hakime dosyayı iyi incelediği için teşekkür ederim. Hukukun tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukukun üstünlüğünü savunan insanlar var. Açığa alınma gibi durumlar idari tedbirlerdir. Buna bu mahkeme karar vermez" dedi.

Sanık polisler adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılacak.

Sanık polislerin serbest bırakılmasına gerekçe olarak, delillerin toplanmış olması ve karartılma şüphesinin bulunmaması gösterildi.

Sanık polisler adliyeden çıktı. Polisler görüntü alan gazetecilere herhangi bir açıklama yapmak istemedi. Bazı polisler ise adliye çıkışında kameralar güzelmiş diye bağırdı.

Mahkeme yaklaşık 5 saat sürdü.







HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum