‘Sessiz Doğa’ Projesi Eğirdir’de Hayat Buldu

Son zamanlara Selçuklu Şehri Eğridir, yerli ve yabancı turist akınına uğrarken yeni projelerin de uygulanmasında tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2013 19:20
‘Sessiz Doğa’ Projesi Eğirdir’de Hayat Buldu

Türkiye ve dış ülkelerdeki üniversitelerin hoca ve öğrencileri büyük gruplar halinde Eğirdir’e gelip oksijeni bol havası ile doyumsuz şahane manzaralar karşısında hayranlıklarını belirtirlerken İşitme Engelli öğrenciler de Eğirdir’i çok sevdiler.

SDÜ Tübitak destekli Sessiz Doğa Eğitimi Projesi kapsamında Isparta, Afyonkarahisar ve Denizli’den gelen İşitme Engelli öğrenciler, günübirlik olarak Antalya, Isparta, Bucak, Ağlasun, Akşehir, Kovada Gölü Millî Parkı, Yazılı Kanyon gezileri yanında Eğirdir’in tarihî, kültürel ve tabiat varlıklarını da görme fırsatı buldular. Öğrencilerin Canada, Yeşilada, Akpınar Seyir Tepesi’ni çok sevdikleri açıklandı.

Eğirdir Altıngöl Otel’de kalan öğrenci ve beraberindekiler rehber öğretmenler ile proje yürütücüsü ve yetkililer çarşı esnafından, lokantalardan çok memnun kaldıklarını ve Eğirdir’i kendi yerleri gibi gördüklerini ve çok sevdiklerini söylediler.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in İşitme engelli Ortaokul öğrencileriyle sabah kahvaltısında beraber olması hem öğrencileri hem de proje yürütücüsü SDÜ öğretim görevlisi Canpolat Kaya başta olmak üzere, öğrencilerin okul rehber öğretmenlerini ve öğrencilerle iletişimi sağlayan diğer rehber öğretmenleri sevindirdi.

Başkan Özmeral, işitme engelli öğrencileri tek tek samimi olarak kucakladı, onlarla anlaşmaya çalıştı. Başkan Özmeral, Belediye’nin yetiştirdiği tüplü mavi ladin fidanlarını öğrencilere ve kafilede bulunanlara Eğirdir’i tanıtan broşürlerle hediye etti. Bundan sonraki faaliyetlerin Altınkum Plajı’nda yapılması için her türlü desteğin verileceğini belirten Başkan Özmeral, “Gerçekten güzel Eğirdir’imiz son zamanlarda daha iyi anlaşılmaya başladı. Her taraftan gezi, inceleme ve dinlenme için gelenler oluyor. Bu da bizleri ve halkımızı sevindiriyor. Sizlerle birlikte olmaktan ve sizlere hizmet etmekten çok mutlu oluyoruz. Selçuklu Şehri Eğirdir’imizi tercih ettiğiniz için asıl ben sizlere teşekkür ediyorum. Eğirdir ne benim, ne sizin, Eğirdir hepimizin” diyerek Eğirdir kapısının herkese açık olduğunu belirtti.

Proje yürütücüsü SDÜ öğretim görevlisi ve Orman Yüksek Mühendisi olan Canpolat Kaya, 57 kişilik bir ekiple bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, Prof. Dr. Seyfettin Çakmak’ın Gökyüzü Gözlemi, Prof. Dr. Musa Genç’in Ormanlarımız ve Yangın, Doç Dr. Süleyman Gülcü’nün Tohumdan Ağaca, Prof. Dr. Atilla Gül’ün Peyzaj, Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal’ın da Kuşlarla ilgili konularda öğrencileri bilgilendirdiklerini açıkladı.

Proje yürütücüsü Canpolat Kaya, yaptığı açıklamada “Çocuklar ata bindiler, bisikletlere binerek gezdiler. Bir gece Bedre Plajı’nda çadırda kamp yaptılar. Çocuklar işitemiyorlar, ancak titreşimle müziği fark edebiliyorlar ve mükemmel oynuyorlar. Çocukların doğayı yakından tanımaları ve sosyalleşmeleri bakımından bu proje çok faydalı oldu. İlk defa otelde kalan öğrenciler, yeni bir alışkanlık kazandılar. Başkanım bundan sonraki çalışmaları Altınkum Plajı’nda yapma fırsatı tanıyacağınız için teşekkür ediyoruz. Bu teklifinize sevindik. Altınkum’da daha güzel faaliyetler yaparız. Çeşitli ihtiyaçlarımızın giderilmesi şehir merkezi olarak daha iyi olur. Çocuklar ve bizler Eğirdir’i çok sevdik. Manzaralara hayran kaldılar. Başkanım, bizlerle birlikte olmanızdan ve desteklerinizden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Belediye olarak Mavi Ladin fidanlarını hediye ettiniz. Bu fidanların doğru fidan dikimi tekniklerini öğreteceğiz. SDÜ Botanik Parkı’nda bu fidanları çocuklarla birlikte dikeceğiz” dedi.

Görüşmeler sırasında liseli ortopedik engelli öğrenciler için SDÜ tarafından hazırlanan TÜBÜTAK destekli “Özel Öğrenciler Güller Diyarı’nda Doğa ile Buluşuyor” projesinin 2-8 Temmuz’da ve devamının da 2-8 Eylül’de Isparta ve Eğirdir’de gerçekleşeceği açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.