SGK Eski Binasına Geri Dönüyor

SGK İl Müdürlüğünün hizmet binasında yapılan tadilat nedeniyle SGK İl Müdürlüğü işlemleri eski Bağ-Kur binasına alınmıştı. Tadilatın sona ermesiyle SGK İl Müdürlüğü eski yerine taşınacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2014 09:09
SGK Eski Binasına Geri Dönüyor

Yaklaşık bir yıl önce boşaltılan ve beş aydır yapılan tadilat çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen SGK İl Müdürü Mustafa Durgut “eski SGK İl Müdürlüğü binamız yaklaşık bir yıl önce boşaltılarak tadilata alınmıştı. Şimdi tadilatta son aşamaya gelindi ve geçici kabulü yapıldı. Bu nedenle bazı birimlerimiz eski binaya geri dönüyor. Evrak, satış icra haciz ve Bağlar Mahallesinde hizmet veren Yurtdışı birimleri eski binaya geri döndü. Muhasebe, hukuk, takip ve Genel sağlık sigortası gibi birimler yine eski Bağ-Kur binasında hizmet vermeye devam edecek binanın tam kabulünün ardından hangi birimin nerede hizmet vereceğini netleştireceğiz” diye konuştu.

SÜRE UZATILDI AMA İLGİ ARTMADI
SGK İl Müdürü Mustafa Durgut SGK’nın alacaklarına getirilen yapılandırma hakkına vatandaşlar tarafından yapılan başvuruların büyük bölümünün emekliliği gelen tarım Bağ-Kur’lu vatandaşlardan geldiğini söyledi.
Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun ile Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına yönelik getirilen yapılandırma işlemlerine başvurular bir ay uzatılmıştı. Fakat vatandaşın süre uzatılmasına rağmen yapılandırmaya başvuru oranında bir artış olmadı. İcraya düşen dosya sayısı 13 bin olan SGK İl Müdürlüğüne yapılandırma için başvuru yapılan toplam dosya sayısının 4 bin 400 civarında olduğu belirtildi.

EMEKLİLİĞİ GELEN YAPILANDIRMA İSTİYOR
Torba yasa olarak bilinen yasa ile getirilen Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına getirilen yapılandırma hakkına başvurular bir ay uzatılmıştı. Isparta’da SGK’da kaydı bulanan çalışan işyeri sayısı 7 bin 600 civarında. Fakat bu rakamın yaklaşık iki katı kadar dosyası icraya düşmüş SGK’lı bulunuyor. Buna rağmen yapılandırma hakkına başvuru istenilen düzeyde değil. Şuana kadar 4 bin 400 kadar vatandaşın yapılandırmaya başvuru yaptığını söyleyen SGK İl Müdürü Mustafa Durgut “yapılan başvuruların büyük bölümü emekliliğe hak kazanmış ve borcu nedeniyle emekli olamayan Tarım Bağ-Kur’lu vatandaşlar tarafından yapılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.