SGK Prim Ödemelerini Uzattı

Sosyal Güvenlik Kurumu, 31 Aralık’ta ödenmesi gereken sigorta primlerinin teknik aksaklıktan dolayı ödenemediği için 08 Ocak’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2014 10:03
SGK Prim Ödemelerini Uzattı

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yılın ve Aralık ayının son işgünü olan 31 Aralık 2013 tarihinde bankalara yapılan yoğun müracaatlar, 5510 sy Kanun 4/1-b bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılara (Devredilen BAĞ-KUR) ilişkin sigorta primlerinin takip edildiği “Güvence Programında” teknik aksaklığa neden olmuş, bu nedenle söz konusu tahsilatlarda problemler yaşanmıştır.

Prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 31 Aralık 2013 tarihi olan 5510 sy. Kanun 4/1-b bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılara (Devredilen BAĞ-KUR) ilişkin sigorta primlerinin tahsilat işlemleri 08 Ocak 2014 Carşamba gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.