Şiddetli Dolu, Büyük Zarara Yol Açtı

Şiddetli Dolu, Büyük Zarara Yol Açtı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2016 13:06
Şiddetli Dolu, Büyük Zarara Yol Açtı

Dün saat 19.30’da başlayıp, yaklaşık 15 dakika süren şiddetli dolu yağışı, Kırıntı Köyü başta olmak üzere elma bahçelerinde büyük zarara yol açtı.

Eğirdir’e bağlı Kırıntı köyünde yaklaşık 3 bin dekar elma bahçesi ile Yukarı Gökdere, Yuvalı ve Sipahiler köylerimizin bir kısmındaki elma bahçelerine ceviz büyüklüğünde yağan dolu, fındık büyüklüğüne gelen elmalar yanı sıra, neredeyse ağaçtaki tüm yaprakları ve dalları da yere indirdi.

Kırıntı köyünde şiddetli yağan doludan bir aracın arka camı kırılırken, bazı evlerin çatılarındaki güneş enerji panelleri de kırıldı.

Kendileriyle görüştüğümüz Kırıntı Köyü Muhtarı İbrahim Ünal, yaklaşık 3 bin dekar elma bahçesinde, şiddetli dolu nedeniyle milyonlarca liralık maddi zarar meydana geldiğini, bazı bahçelerde yüzde 100 zarar tesbiti yapıldığını söyledi.

Bugün sabah saatlerinde, şiddetli dolu yağışından zarar gören köylerimize giden Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğü Mühendislerinin, “yerinde tesbit” çalışmalarından sonra, Tarım Bakanlığı’na “tabi afet” bildiriminde bulunacakları öğrenildi.

Eğirdir Akın Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.