Şifanın Adresi Aktarlar Oldu

Mevsimsel hastalıklara yakalanmak istemeyen vatandaşlar aktarlara akın etti. Ispartalı Aktar Ömer Gürbüz, şifalı bitki ve baharatların genellikle vücut direncini artırmak adına kullanıldığını, vatandaşların güvenilir yerlerden alışveriş yapmalarını önerdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2013 14:37
Şifanın Adresi Aktarlar Oldu

Havaların soğuması ve mevsimsel rahatsızların önüne geçilmesi adına vatandaşlar şifalı bitki ve baharatlara yöneliyor.

Isparta halkına yıllardır titiz bir hizmet verdiklerini belirten Aktar Ömer Muharrem Gürbüz, kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve gribal rahatsızlıkları bulunan vatandaşların şifalı bitkilere rağbet gösterdiğini belirtti.

Mevsimsel rahatsızlıklar ve hastalıklara karşı vücudun direnç kazanması adına kışın kendini gösterdiği şu günlerde şifalı bitki satışlarının oldukça arttığını belirten Aktar Ömer Gürbüz, soğuk algınlığına yakalanmamak isteyen vatandaşların çoğunlukla zencefili tercih ettiklerini ifade etti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN 4 ŞİFALI BİTKİ…
Isparta ve çevresinde hava sıcaklıklarının hızla düşmesinin ardından grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşların, zencefil – zerdeçal – havlıcan ve ıhlamur gibi bitkileri daha çok satın aldıklarını kaydeden Aktar Gürbüz, “Vatandaşlarımız artık internet, televizyon ve gazetelerden hemen hemen tüm bitkilerin neye iyi geldiğini biliyor.

Kamuoyundaki bu bilgilendirmeler bizim işlerimizi oldukça kolaylaştırdı. Biz aktarlark olarak yine elimizden geldiği kadar şifalı bitki ve baharatlar konusunda yararlarını anlatmak adına bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

“ŞİFALI BİTKİLER DOĞALDIR AMA İLAÇ YERİNE DEĞİLDİR”
Şifalı bitkilerin gıda takviyesi olduğunu ve basit rahatsızlıklarda yardımcı rol oynadığını kaydeden Gürbüz, ciddi rahatsızlıklarda vatandaşların mutlaka doktora gitmelerini tavsiye etti. Gürbüz, “Bitkilerin hepsi doğaldır ama kesinlikle ilaç değildir. Bu yüzden genellikle basit rahatsızlıklarda şifalı bitkiler önerilir. Bu nedenle vatandaşlarımıza daha ciddi rahatsızlıklarla karşılaştıklarında mutlaka bir doktora başvurulmalarını anlatıyoruz” diye konuştu.

‘GÜVENİLİR YERLERDEN BİTKİ VE BAHARAT ALIN’ UYARISI…
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı firmalar aracılığıyla şifalı bitkilerin satın alınması gerektiğini savunan Gürbüz, “Bizler vatandaşların sağlığı için TABDER ve AKDER gibi bakanlık tescilli firmalardan ürün alınmasını tavsiye ediyoruz. Bunun yanında, vatandaşların çarşı – pazarda satılan şifalı bitkileri kesinlikle almamalarını öneriyoruz. Bu konuda işin ehli olan kişilerden alışveriş yapmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRMAK ADINA
BU BİTKİLERİ KULLANABİLİRSİNİZ”
Sonuç olarak nezle, grip ve soğuk algınlığına karşı önlem alınması açısından şifalı bitkilerin hemen hemen hepsini önerebildiklerini kaydeden Gürbüz, zencefil – tarçın ve ıhlamur gibi şifalı bitki ve baharatların gıda takviyesi olarak kullanıldığını, kış mevsiminde vücut direncinin artırılması adına hasta olmadan önce kullanımının da yarar sağlayacağını aktardı.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum