Sıkışan Sürücüye Müdahale Edildi

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Valili önünde düzenlenen etkinlik çerçevesinde kaza sonucu otomobilde sıkışan sürücüye müdahale edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 14:56
Sıkışan Sürücüye Müdahale Edildi

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle Isparta Valiliği tören alanında düzenlenen etkinliğe Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alanda bulunan otomobilde, trafik kazası sonucu sıkışmış kişiye ekipler müdahale etti.

İtfaiye ekiplerince aracın kapısı kesilerek bulunduğu yerden çıkarılan yaralı sürücü, daha sonran 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Tatbikatın ardından konuşan Or, “Sanayi devrimi, teknolojinin, endüstriyel üretimin ve ulaşım imkânlarının gelişmesi ile birlikte kültürel, ekonomik ve toplumun sosyal yapılarında köklü değişimlerin yaşanmasına yol açmıştır.

Bu hızlı gelişim; Trafiği ülkemizde toplumsal yaşamımızın merkezi haline getirerek hepimizin her gün karşılaştığı, şikâyet ettiği büyük bir sorun haline dönüştürerek hayatımızı kolaylaştırıcı özelliği ile değil stres ve sıkıntı çekilen bir alan olarak görülmektedir. Ülkemizde her gün yaklaşık 600 ve her saat 27 trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda günde 5-20 vatandaşımız hayatını kaybetmekte, 200 vatandaşımız ise yaralanmaktadır. Basit bir hesapla yılda ortalama 5-6 bin kişi hayatını kaybederken yaklaşık 200 bin kişi ise yaralanmaktadır. Yaralananlardan bazıları ömürleri boyunca sakat kalmaktadır. Kaza mağdurlarının çoğu gençtir.

Bu durum bu vatandaşlarımızın yaşamlarının önemli bir bölümünün tamamen veya kısmen yok olması anlamına gelmektedir. İlimizdeki kaza istatistikleri incelendiğinde; 308 Adet Maddi Hasarlı Trafik kazası, 479 Adet Yaralamalı Trafik Kazası, 3 Adet Ölümlü trafik kazası sayısı Olmak üzere toplam 790 trafik kazası meydana gelmiştir. İlimizde Trafik denetimlerimiz ve Eğitim çalışmalarımız ile Kaza Sayısında Bir önceki yıla oranla %21 oranında azalma kaydedilmiştir.

Amacımız kaza sayısını daha da azaltmaktır. Kamuoyunun ilgisinin trafik sorununa yöneltilmesinde, toplumda trafik güvenliği konusunda bir farkındalık yaratılmasında, bilgilendirme, bilinçlendirme yoluyla araç ve yol kullanıcılarından, ilköğretim çağındaki yavrularımıza kadar trafik kurallarına uyma tutum ve alışkanlığının kazandırılması kurumlarımız arasındaki diyalog, işbirliği ve bilimsel araştırma mekanizmasının etkin olarak çalışması ile mümkündür.

Bu kapsamda, Sayın Başbakanımızın Başkanlığında Trafiğin tüm aktörleri bir araya gelerek oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı ile ülkemizdeki Trafik kazalarının %50 oranında azaltılması hedefiyle kurumların sorumlulukları belirlenmiştir. Kurumumuzun sorumluluk alanına giren Trafikte Denetim Hizmetlerimizde Eylem Planı Doğrultusunda Trafikte; Hız, Emniyet Kemeri, Alkollü Araç Kullanma, Koruyucu başlık ile Motosiklet kullanma hususlarında denetimlerimiz artarak devam edecektir. Denetimlerimizde amacımız cezai müeyyide uygulamaktan ziyade; Görsel ve uygulamalı materyallerimiz ile Eğitici, Öğretici ve davranış kazandırıcı olmaktır.

İlimizde trafik sorununun çözümünde başta Sayın Valimizin öncülüğünde Trafik sektörünün kurumları arasında sağlanan uyum ve eşgüdüm ile ilimizdeki sorunların çözümü ivme kazanmıştır. Elbirliği ile mücadelemiz insan kaynağımızı trafiğe kurban vermemek üzerinedir. Bu hedefe ulaşmak için; Toplum, Aile ve Birey olarak üzerimize düşen sorumluluktan kaçmayalım” dedi.

Konuşmanın ardından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.