Şimdi Çözülmezse Bir Daha Çok Zor

Partisinin İl başkanlığı tarafından düzenlenen ‘açılım istişaresi’nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ‘çözüm’ sürecine ilişkin düzenlenen istişare toplantısında muhalefete sert yüklendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2013 11:38
Şimdi Çözülmezse Bir Daha Çok Zor

Partisinin İl başkanlığı tarafından düzenlenen ‘açılım istişaresi’nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ‘çözüm’ sürecine ilişkin düzenlenen istişare toplantısında muhalefete sert yüklendi. Aydın, “Terör sorunu şimdi çözülmezse bir daha çok zor” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Isparta İl Başkanlığı tarafından düzenlenen açılım istişaresinde konuşan AK Parti grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, ilginç açıklamalar yaptı.

CUMHURİYETİ CHP DEĞİL MİLLET KURDU
Aydın açıklamalarında çözüm sürecine işaret ederek muhalefete yüklendi. Aydın, “Tarihte olmadığımız kadar çözüme yakınız. Çanakkale’de Türk, Kürt, Laz, Çerkez yan yana yatıyor. İşte bu Cumhuriyet böyle kuruldu. CHP değil, millet kurdu bu cumhuriyeti” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİĞİN BOZULMASI
CHP ZİHNİYETİNDEN KAYNAKLI
Bin yıllık kardeşliğin bozulmasını da ‘CHP zihniyeti’ne bağlayan Aydın, “CHP’nin tek partili sistemine bakın. Milli şeflere bakın. Tek tip insan yetiştirmeye yönelik bir anlayış benimsediler. Herkes açık olsun-herkes kapalı olsun, herkes şapka giysin, ezan Türkçe okunsun… işte 28 Şubat süreci de bu anlayışın ürünüdür. Şimdi 30 yıldır terör meselesi konuşuluyor” dedi.

CHP VE MHP TERÖRDEN BESLENİYOR
Aydın, CHP ve MHP’yi işaret ederek “Biz kardeşliği sağladık, onlar bu ülkeyi böldü. Gidin Güneydoğu’ya; CHP’yi MHP’yi göremezsiniz. Onlar kendi kafalarında bu ülkeyi bölmüşler. Terör sorununun esas kökeni işte bu zihniyettir. CHP’de MHP’de terörden besleniyor” iddialarında bulundu.

TERÖR BİTERSE MHP’DE KALMAZ
Terör sorununun çözülmesi durumunda MHP’nin de kalmayacağını ileri süren AK Parti Grup başkanvekili Ahmet Aydın, “MHP, CHP, BDP yıllarca bu sorundan beslenmedi mi?” sorusunu gündeme getirdi.

O PARAYLA 15 BİN HASTANE YAPARDIK
“Terörle mücadeleye harcanan para ile 15 bin hastane, 100 bin derslikli okul yapardık” diyen Aydın, “Biz vatan, millet ve bayrak değerlerinden ödün vermeyiz. Pazarlık etmeyiz. Bu süreç hükümetimizin istediği noktada gidiyor. Biz bu süreci siyasi konu yapmıyoruz. Bu milletin sorunudur. Eğer bu işi şimdi çözemezsek, bir daha çok zor. Eğer milliyetçilik yapmak istiyorlarsa bu sürece destek vermek zorundalar. Milliyetçilik hizmetle olur. ama onların böyle bir derdi yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.