Şirketlere Aktardığı Borç Para Başına Bela Oldu

Belediye başkanı Günaydın'ın Belediye'den şirketlere aktardığı borç para başına bela oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2011 11:10
Şirketlere Aktardığı Borç Para Başına Bela Oldu

Başkan Günaydın, Denetim Komisyonu'nun tespitiyle şirketlere 10 milyon TL sermaye aktarımı yaparken bir de kanuna aykırı olarak şirketlere 520 bin TL borç vermeden ötürü suçlanıyor. Aynı konu hakkında Meclis üyelerinin de savunması istendi.

AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir, "Muhalefetin sesine kulak vermedikleri için yanlışın içine düşmekten kurtulamıyorlar" dedi.

Hakkında çok sayıda şikayet ve suç duyurusuJ nedeniyle İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, ön incelmesi ve soruşturmasına maruz kalan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Gunaydın'ın başı, bugünlerde Belediye Meclisi'nden aldığı şirketlere borç par.a aktarma ve verme yetkisiyle ' dertte.

6 Nisan 2009 tarihinde Belediye Meclisi'nin 42 nolu kararıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye şirketlerine borç para alınması ve verilmesi ile ilgili Meclis'ten yetki aldı. Ancak Belediyeler Kanuna göre şirketlerden borç para alınabildiğini ancak verilemeyeceğini dile getiren AK Partili Meclis üyeleri ret oyu kullandı. Borç yetkisi oy çokluğuyla Başkan Günaydın'a verildi.

520 BİN TL BORÇ VERMİŞ

Alınan karar, Sayıştay denetçisinin gözünden kaçmadı. Sayıştay denetçisi şirketlere 637 bin lira gibi bir borç verildiğini tespit ederek tüm meclis üyelerinden savunma istedi. Tüm bunlar yaşanırken, şirketlere 2010 yılında da borç verilmeye devam edildiği Meclis Denetim Komisyonu tarafından tespit edildi.

Denetim Komisyonu yaptığı incelemede 520 bin TL gibi bir rakamın şirketlere borç verildiğini tespit etti. Bunun üzerine "Meclis üyeleri Cumhuriyet Başsavcılığıma suç duyurusunda bulundu.

SORUMLU GÜNAYDIN'DIR

Bu süreçte Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman da aynı konuyla ilgili içişleri Bakanlığına şikayet dilekçesiyle başvurdu.

Bakanlık mülkiye başmüfettişi tarafından ön inceleme başlatıldı. Müfettiş inceleme kapsamında meclis üyelerinden savunma aldı.

AK Partili meclis üyeleri savunmalarında oy vermedikleri bir konuda sorumlu tutulmamaları gerektiğini, asıl sorumlunun aynı şirketlere 10 milyon TL sermaye aktarımı yaparken bir de kanunsuz şekilde borç para veren Yusuf Ziya Gunaydın'ın olduğunu dile getirdiler.

MUHALEFETİ DİNLEMİYORLAR

AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir, "Bu konuda ve diğer yanlış yapılan konularda Belediyeyi ve Meclisi uyarmamıza rağmen söz dinlemiyorlar.

Söylediklerimizi anlamak, daha doğrusu muhalefetin sesine kulak vermedikleri için yanlışın içine düşmekten kurtulamıyorlar. Oy vermediğimiz bir konu hakkında şüpheli sıfatıyla savunmamız istendi. Doğrunun ortaya çıkması için gerekeni yapmaya hazırız" dedi.

Demokrat

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.