Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta’da

Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta’da

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2015 12:27
Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta’da

Merkezi İstanbul’da olan Sivil Toplum Hareketi Derneği Isparta’da da İl Temsilciliği açtı. Sivil Toplum Hareketi’nin başkanlığını ise Memur Sen ve Eğitim – Bir - Sen Kurucu Başkanı Mustafa Sağlam üstlendi.

Isparta İl Temsilciliği derneğin amaçları ve ilkeleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Sağlam, açıklamasında “İnsan odaklı, Adalet, disiplin ve hoşgörü temelleri üzerinde yükselen bir gelecek için harekete geçiyoruz… Bu hareket; tarih, eğitim, hukuk, sağlık, ekonomi, politika, siyaset, kültür, basın yayın ve toplumun her alanında uzman, liyakat sahibi bireylerin ortak akıl ve istişare prensipleri çerçevesinde fikirlerini bir araya getirerek bir oldukları sivil ve toplumsal bir düşünce girişimidir… Binlerce yıllık kültürel, tarihi, siyasi ve inanç köklerine sahip bu coğrafyanın insanlarının da elbette söyleyecek sözleri ve istişare edecek fikirleri olacaktır” dedi.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Başkanı Sağlam, “Sivil Toplum Hareketi; Geçmiş ve gelecek hakkında söz söyleyebilecek, istişare edecek fikirleri olan insanların, inisiyatif alarak bir araya geldiği ve birbirlerine miheng olma gayretiyle hareket ettikleri, tarihin mazi derelerinden yüksek istikbale uzanan bu uzun yolda bir olacak akil, akif ve ariflerin, gölgesinde serinleyecekleri koca bir çınarın toprağa atılan tohumudur” ifadelerini kullandı.

Sağlam, “Milli ve manevi hissiyatı kuvvetli ve nitelikli insan yetiştirilmesi için her seviyede eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunarak; Beşeri ilimlerin yanında ekonomi, kültür ve eğitim gibi alanlarda konferans, sempozyum, seminer, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak. Bu konuda uzman kişi ya da kuruluşlarla işbirliği yaparak gerek Isparta gerekse Türkiye ve insanlık eksenli konularda sivil bireylerin katılımını sağlayarak çözüm amaçlı faaliyetler yürütülecektir” dedi.

Sivil Toplum Hareketi Isparta şube Başkanı Sağlam; ''Dernek olarak , Sivil toplum bilincini oluşturmak ve toplum menfeatini asli kılmak için her türlü faaliyete destek vermek amacındayız. Isparta ve Toplum için benim bir fikrim var diyen herkesi hareketimize davet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Başkan Sağlam ''Her fikrin ifade edilmesi, Projelendirilmesi ve gerçekleştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla, gerçek veya kamu tüzel kişilerle bağlantı sağlayıp hayata geçirilmesi için tüm ekip arkadaşlarımla var gücümüzle çalışıp netice alacağımızdan şüphe duymuyorum'' dedi.

Çalışmalarını kategorilere ayırdıklarını ifade eden başkan Sağlam “Eğitim, sağlık, hukuk, Yardım, Yerel yönetimler, Projelendirme, Basın izlem ve tanıtma, sivil anayasa, Demokratik açılım süreci gibi birçok komisyonlarının olduğunu, bu komisyonların alanlarında uzman ve yetkin kişilerden oluştuğunu, Isparta’nın tüm sorunlarına öneriler ve çözümler getireceklerini ifade etti.

Sağlam “Son olarak Isparta sevdalısı ve fikri olan herkesi çatımız altına davet ediyoruz ve Kutlu davamızda yanımızda olacağını ifade eden tüm büyüklerimize hürmetlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum