Sizin Hiç Mi Suçunuz Yok?

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, şu günlerde gerek iktidar partisinin gerekse mevcut belediye başkanının ITKM hakkında haklıymış gibi açıklamalarda bulunduklarını belirterek; “Peki ITKM’nin 20 yıldır sürüncemede bırakılmasında sizin hi

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2014 16:13
Sizin Hiç Mi Suçunuz Yok?

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, şu günlerde gerek iktidar partisinin gerekse mevcut belediye başkanının ITKM hakkında haklıymış gibi açıklamalarda bulunduklarını belirterek; “Peki ITKM’nin 20 yıldır sürüncemede bırakılmasında sizin hiç mi suçunuz yok?” dedi.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, önceki akşam Kanal32 Televizyonunda yayınlanan ‘Basın Kulübü’ programına konuk oldu. Çakan, programda belediye başkanlığına adaylık sürecinden, projelerine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

ÇAKAN; “DOĞMA – BÜYÜME ISPARTALIYIM”
Çakan, programda yaptığı konuşmada; “Biz belli bir ideolojisi belli bir çizgisi olan ve bu çizgisi de milli görüş olan bir partiyiz. Isparta’ya baktığımızda 200 bin nüfustan 9 bininin yerlisi olduğunu görüyoruz. Ben Isparta’nın yerlisiyim. Kepeci Mahallesi Ülkü İlkokulunun karşısındaki evde doğup büyüdüm. Uzun yıllardır iç mimari ile iştigal ediyorum. Sadece işim gereği ticari faaliyetlerimi il dışında yaptım ve yapıyorum. Çekirdekten beri milli görüşün içindeyim ve son 2 yılında aktif çalışıyorum. Benim kişiliğim ve imajım milli görüş ile aynıdır.

“ASLOLAN ŞEHRİ GELİŞTİRMEKTİR”
Isparta’nın şehircilik kültürünü değişmesi gerektiğine inanıyorum ve inşallah 30 Mart’ta Isparta halkımızın değerli oylarıyla göreve geldiğimizde tamamen farklı bir belediyecilik ortaya koyacağız. Daha önce de açıkladığım gibi biz belediyenin görevinin çöpleri toplamak asfalt dökmekten ibaret olmadığını ifade etmek istiyorum. Bunlar zaten belediyenin asli görevleridir. Burada aslolan yatırımlarla şehri geliştirmek, çağdaş bir konuma getirmektir.

“1521 BELEDİYEDEN BİRİSİ DE ISPARTA BELEDİYESİ”
Biz fırsat odaklı değil, hizmet odaklı çalışacağız. Bilindiği gibi günümüzde bir çok belediye yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor ve bu konuda operasyonlar düzenleniyor. Bu konuda ülke genelinde 1521 tane yolsuzluk yapılmış. Bunun 599 tanesi AKP’nin, 454 tanesi CHP’nin, içinde Isparta’nın da bulunduğu 232 tanesi MHP’nin, 96 tanesi de BDP’nindir. Saadet Partisi bu rakamların içinde yoktur. Bu zamana kadar hiçbir milli görüş belediyeciliği hakkında yolsuzluk dosyası açılmamıştır. Bu belediyelerden birisi de Isparta’mızın Belediyesidir.

“BİZ BEYAZ MASAYI GETİRDİK
ONLAR ADINI AK MASA YAPTILAR”
Belediyecilik milli görüşün işidir. Şuanda bir çok belediyenin uyguladığı şeyleri yıllar önce bizim belediyecilik anlayışımız yapmıştı. Milli görüş belediyeciliği Beyaz Masa kurdu, bunlar geldi adını Ak Masa yaptı. Biz Ramazan çadırları kurduk bunlar geldi Ramazan çadırlarını eğlence çadırlarına çevirdi. Bizim partimiz 4 defa kapatıldı. Biz ABD’ye uşaklık etmedik. Biz çekirdeğiz. Bir çok parti bizden ayrılmadır. Onlar gitmiştir ama çekirdek yine yerinde kalmıştır.

“ITKM’Yİ GECİKTİRMEK ESNAFA ZULÜM DEĞİL Mİ?”
Bilindiği gibi yerel seçimlerde parti değil kişi ön plandadır. Onun için ben Ispartalı hemşehrilerimizden koltuğa değil, liyakata, vizyona, kültüre, bilgiye oy vermelerini istiyorum. Çevreye baktığımızda hep biz eziyet etmedik diye pankartlar var. Halka eziyet etmek illa fiziki eziyet değildir. ITKM’yı bitirmeyip yıllardır sürüncemede bırakarak esnafın oradan yararlanmasını geciktirerek veya önleyerek halka eziyet etmiş olunmuyor mu? Sayın Başkan bir çok yerde yaptığı konuşmada şehre modern bir otopark yapmak için projesinin hazır olduğunu söylüyor. Bu şehrin trafik keşmekeşi bir otopark yapmakla çözülmez. Belediyelerin en önemli görevleri o şehirdeki halkın yaşam tarzını kolaylaştırmak ve onlara sosyal ve kültürel imkanlar sağlamaktır.

“ŞEHİR 3 CADDEDEN İBARET DEĞİLDİR”
Isparta’ya baktığımızda yoğunluğun şehrin 3 caddesinden ibaret olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet, Mimar Sinan ve 6 Mart Caddeleri. Oysa, şehir sadece bu 3 caddeden ibaret değildir. Şehrin yoğunluğunu ve ticari hayatını şehrin tüm katmanlarına yaymak gerekiyor. İşte o zaman şehrin öbür ucundaki bir bakkal da aynı şekilde kazanç sağlayabilecektir. Belediyecilik demek şehrin yenilenmesin, modernleşmesi demektir. Oysa, 30 yıl önce Isparta’da askerlik yapmış bir kişi Isparta’ya geldiğinde bir değişim görmüyor. Dere Mahallesi de, İstiklal Mahallesi de 30 yıl önce nasıl ise aynen öyle duruyor. Şehri modernleştirme biraz önce bahsettiğim bu 3 caddenin asfaltını yenilemek, cadde ve kaldırımlarını yenileyip diğerlerini olduğu gibi bırakmak değildir. Her yere, her mahalleye eşit hizmet sunmaktır.

“ISPARTA EKOLOJİK TURİZM MERKEZİ OLABİLİR”
Isparta yıllardır aynı kalmış durumdadır. Ne yatırım ne teşvik bir şeyden yararlandırılmamış bir şehirdir. Oysa bir çok il kendinden söz ettirir hale gelmiştir. Günümüzde Eskişehir, Konya, Kayseri gibi iller örnek gösterilir durumdadır. Biz neden bu duruma gelmeyelim. Isparta turizm şehri olan Antalya’nın komşusudur. Bu imkandan yararlanılmalıdır. Öte yandan, Isparta’da belki deniz, kum yoktur ama doğa güzellikleri vardır. Bunlar değerlendirilerek Isparta Ekolojik turizm merkezi haline getirilebilir. Gölcük Abant’ı aratmaz. Milas’ın Ayder Yaylasından farkı yoktur. Bu değerler iyi kullanılmalıdır.

“BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İLE DEĞİL
ORTAK AKIL İLE HAREKET EDECEĞİZ”
Isparta’da sadece belediye yoktur. Valilik vardır. Kamu kurum ve kuruluşları vardır, Sivil Toplum Örgütleri vardır. Tüm bunlardan en iyi şekilde yararlanmalı birlik ve beraberlik içinde çalışılmalıdır. Ortak akıl üretilmelidir. Ben yaptım oldu mantığı yanlıştır ve bu mantıkla hareket edilmesi son derece yanlıştır.

“ITKM 20 YILDIR SÜRÜNCEMEDE BIRAKILDI”
ITKM bu şehrin kanayan bir yarasıdır. 20 yıldır bir türlü bitirilememiş ve sürüncemede bırakılmıştır. Tam bir yılan hikayesine dönen burası Isparta için büyük bir kayıptır. Onun için yapılacak tek şey buranın bir an önce tamamlanarak hizmete açılması ama Isparta’nın malı olarak hizmet vermesinin sağlanmasıdır. Bilindiği gibi burada daha önce Çarşamba Pazarı vardı. Burada bir alışveriş kültürü vardı. Ama, artık bunlar yok oldu. Onun yerine bu yapı yapıldı. Buraya 8 ulusal ve uluslararası firmaları getirip devasa AVM’ler yaptırmak Isparta esnafına büyük bir zarardır. Çünkü, buradaki AVM’ler açıldığı zaman hırdavatçısından bakkalına kadar onlarca meslek grubu zarar görecektir. Mevcut Belediye Başkanımız 2 dönem yani 10 yıldır bu şehirde belediye başkanlığı yaptı. Bu ITKM’nin bugüne kadar kazanamamasında kendisinin hiç mi payı yok?

“KÜLTÜR SARAYI 2 YILDIR NEDEN İŞLETİLEMİYOR ?”
Bilindiği gibi Kültür Sarayı 2 yıldır işletilememektedir. Bu konuda 2 defa ihale yapılmasına rağmen Belediye Başkanlığına yakın olmadığı için ihaleye girenler ihaleyi alamadı veya ihale iptal edildi. Bu son derece yanlış bir olaydır. Belediye’ye yakın veya aynı düşünceden olanlar ihale alabilir, değişik düşünceden olanlar ihaleyi alamaz diye düşünmek yanlıştır. Herkes girip hakkıyla ihaleyi kazanabilir.

“HALKIMIZ BELEDİYE BAŞKANINI
TELEVİZYONDAN GÖRMEYECEK”
Bakın ben adaylığım açıklandığından bu yana, yani yaklaşık 7 aydır ziyaretler yapıyorum. Bu ziyaretlerimde halkla iç içeyim. Onların sorunlarını dinliyor ve çözüm önerilerini ele alıyorum. Ben belediye başkanı olduktan sonra da böyle olacak. Şimdiki gibi, vatandaşlar belediye başkanını Televizyonlardan görmeyecek. Örneğin muhtarlar da seçilmiş insanlardır. Ama belediye başkanıyla görüşmek için günlerce randevu alamama sıkıntısı yaşıyorlar. Ayrıca, engelliler de keza öyle. Benim zamanımda bunların hiçbiri olmayacak.

“SİZİN HİÇ Mİ PAYINIZ YOK ?”
Biz öyle bir belediyecilik yapacağız ki, şehirde fakir ile zengin arasında köprü olacağız. Geçmişte iktidar partisi döneminde olduğu gibi esnafa zulüm etmeyeceğiz. Şimdi de iktidar partisinin belediye başkan adayı çıkmış ‘ITKM büyük firmalara verilirse Isparta esnafının ruhuna fatiha’ diye açıklama yapıyor. Peki, buranın bu hale gelmesinde sizin hiç mi payınız yok?

“BİZ HALKA HİZMET İÇİN BU
GÖREVE TALİP OLDUK”
Biz göreve geldiğimizde hiçbir zaman partizan bir tavır içinde olmayacağız. Biz parti rozetimizi daha şimdiden çıkardık. Belediyeye gelen görüşü ne olursa olsun işini görebilecek. Biz güçlünün değil, haklının yanında olacağız. Partisi ne olursa olun şehrin Milletvekilleriyle işbirliği içinde çalışacağız. Zor bir göreve talip olduğumuzun bilincindeyiz. Zaten biz şahsi menfaatlerimiz için değil, halkımıza hizmet için bu göreve talip olduk”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.