Şöhret Restorant Açıldı

Şöhret Restorant Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2015 18:29
Şöhret Restorant Açıldı

Isparta hizmet sektöründe hızla kabuk değiştiriyor. Son zamanlarda hizmete açılan restoranlar sağlıklı ve modern koşullarda yemek yeme zevkini yaşatıyor. Hizmet sektörünün iddialı markalarından birisi de Şöhret.

Uzun yıllar kasaplık yapan Anadolu Kasap adı ile bilinen Şahin Tunca, turizmci Mehmet Firez ve Tatdoy kurucularından tecrübeli işletmeci Eyüp Kahraman güçlerini birleştirerek et restoran alanında boy gösterdi. Fatih Mahallesi Adliye Sarayı karşısında 800 bin TL'lik yatırımla hizmete açılan Şöhret, farklı lezzetleri Isparta halkına sunmayı amaçlıyor.

Şöhret Restoran'ın bu alandaki iddiası büyükşehirlerden alışkın olduğumuz ve daha çok ünlülerin tercih ettiği restoranlarda uygulanan Dry Aged sistemi. Avrupa'da yaygın olarak uygulanan Dry Aged, Türkiye'de et yaşlandırma olarak biliniyor. Mavi renkte ultra viyole ışığı altında, himeliye tuzu içerisinde bekletilen et ve et ürünlerinin hem lezzet hem de sağlık açısından önemli olduğu biliniyor. 80 bin TL'lik yatırımla Şöhret'in de sahip olduğu et yaşlandırma dolabında en az 21 gün bekletilmiş et servise sunulacak.

Şöhret'in farklı bir yönü de restoran içinde 'kendin pişir kendin ye' sistemini uygulayabilmesi. 250 kişilik restoran içerisind 8'er kişilik 8 masa 'kendin pişir, kendin ye' sistemi için uyarlanmış. Masanın tam ortasındaki mangalda ete lezzet vermesi ve dumandan müşterilerin rahatsız olmaması için fındık kabuğu kömürü kullanılıyor. Mangal kömürü kilosu 2 TL'ye satılırken, fındık kabuğu kömürü 7 TL'den alıcı buluyor. İşletmenin pahalı kömürü tercih etmesinin nedeni fındık kabuğunun ete ayrı bir lezzet katması. Bu masada oturanlar kilo ile et ve tavuk ürünlerini satın alıp, piknik yapar gibi ürünlerini kendisi pişirebilecek.

Şöhret'in porsiyon mönüsü de oldukça zengin. Adana, Urfa kebap için Adana'dan özel usta getirildi. Beyti sarma, vali kebabı ve Şöhret speciel mönünün iddialı ürünleri arasında. 4'ü usta olmak üzere toplamda 35 kişiye istihdam sağlayacak Şöhret Restoran, sabahları kahvaltı servisi de yapacak. Serpme kahvaltıda 35 çeşit ürün olacak.

Nusret'ten esinlendiler
Şöhret Restoran İşletmecisi Eyüp Kahraman, sistemi oluşturmadan önce İstanbul'da ünlülerin katıldığı restoranlarda araştırma çalışması yaptıklarını anlattı. İstanbul'un meşhur lokantası Nusret'i gezdiklerini ve Dray Aget sistemini ilk orada gördüklerini anlatan Kahraman, "Ünlülerin takıldığı bu restoranda gördüğümüz sistemin aynısını burada uyguladık. Dry Aged denilen Türkçesi et yaşlandırma olarak bilinen sistemi burada kurduk. 80 bin TL'lik yatırımla bu dolabı satın aldık. Ultra viyole ışığı altında, himeliye tuzu altında eti en az 21 günu bekleteceğiz.
Müşterilerimize sunduğumuz et en az 21 gün bekletilmiş olarak sunulacak. Etimizi kendi çiftliğimizde beslediğimiz hayvanlarımızdan elde edeceğiz. Kendin pişir kendin ye sistemi için kurduğumuz davlunmazlarda fındık kabuğu kömürü kullanacağız. Sıfır duman. Ete ayrı bir lezzet sunuyor. İnsanlar kilo ile alıp kendisi pişirecek ve afiyetle yiyecekler. Açık büfe salata bar oluşturduk. 15 çeşit salata olacak. Sabahları kahvaltıda iddialıyız. Kendimizin imalatı sucuklarımız var. Serpme kahvaltıda 35 çeşit ürün olacak" diye konuştu.

Et yaşlandırma
(Dry Aged)
Etleri süperstar haline getirmek için onları özel bir soğutucuya asıp havayla temas etmeden tam 21 gün bekletiliyor. Soğutucunun da 0 dereceyle 2.2 derece arasında olması lazım. Üstüne çıkınca et bozuluyor, sıfırdan aşağı düşünce de donuyor doğal olarak. Ayrıca yağ oranıyla et oranının aynı olması gerekiyor. Etin kendi kanıyla ve suyuyla dinlenmesi için hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Bu yaşlandırma işlemi sırasında etin neminin büyük bir kısmı uçup gidiyor, dolayısıyla ağırlığı da azalıyor. Etteki enzimler de parçalanıyor, bu da onu çok yumuşak bir hale getiriyor.

Franchising sistemi
Eyüp Kahraman, Şahin Tunca ve Mehmet Firez, oluşturdukları Şöhret markasını franchising yöntemi ile tüm Türkiye'ye açmak istiyor. Şu anda Denizli, Afyonkarahisar ve İzmir'den bayilik talebi geldi. Şöhret, Türkiye genelinde 100 restoran zincirine ulaşmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum