Sokaklar Karanlık

Sokaklar Karanlık. Tinerciye Baliciye Gün Doğdu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2014 12:24
Sokaklar Karanlık

Sokak lambaları söndürüldü... Park, bahçeler ile mezarlıklar 'sote' yerler haline geldi. Tiner, bali gibi madde bağımlıları şikayetleri giderek artıyor.

TEDAŞ'ın dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesi sorunların daha da artmasına sebep oldu. Özellikle sokak ve caddeler olmak üzere park, bahçeler, mesirelik alanlar karanlığa gömüldü. Sokak lambaları özel sektör mantığı ile ya söndürüldü ye da tasarruf amaçlı olarak azaltıldı. Bu nedenle sokak ve caddelerde zifiri karanlıklar oluştu. 6 Mart Caddesi, Özkanlar - IYAŞ arasındaki şehir merkezinde bile karanlık nedeniyle yaya güvenliği tehdit ediliyor.

Sokak lambaları ve park aydınlatmalarının kapalı olmasının en büyük dezavantajı ise madde bağımlıları açısından. Lambaların yanmaması nedeniyle oluşan karanlık tiner, bali gibi madde bağımlıları tarafından tercih edilen sote mekanlann oluşmasına neden oluyor. Mezarlıkların da eskisi gibi aydınlatılamaması nedeniyle tinerci ve balicilerin mekanı haline geldiği belirtiliyor. Özellikle Asri Mezarlığı ile Mahrukatçılar Sitesi arasında kalan karanlık bölgenin tinerciler tarafından tercih edildiği belirtiliyor. Yine Hanife Sultan Mezarlığı bölgesiyle ilgili de çok sayıda şikâyet almıyor. Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi'ne çok sayıda şikâyet dilekçesi verildiği, balici ve tinercileri tehdidi altında olunduğu vurgulandı.

Isparta Belediyesi'nin hizmet bölgesindeki park ve bahçeler ile mesirelik alanlarda da ışıklandırma sorunu yaşanıyor. AKEDAŞ, bu yerlerde Belediye aboneliğini istiyor.

Ancak bu yerlerde ışıklar yansa da sokak ve cadde lambalarının yanmaması nedeniyle ışık yeterli olmuyor.

Isparta Belediyesi, kendi hizmet sınırı içerisindeki park ve bahçeler ile mesirelik alanlarda ışıklandırma takviyesi yapacak. Bu doğrultuda 200 pano alımı için harekete geçildi. Şehrin muhtelif yerlerine konulacak elektrik panoları ile ışıklandırma artırılacak. Ancak sorunun çözümü için bu yeterli değil. Sokak lambalarının yakılması ve takviye edilmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum