Sömestr Konseri Büyüledi

Şubat ayında 3 yaşına girecek olan Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nin sömestr konseri birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle miniklerin performansları görülmeye değerdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2014 16:42
Sömestr Konseri Büyüledi

Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nin kursiyerleri ve misafir öğrencileri tarafından hazırlanan sömestr konseri izleyenlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Kimisi 10 yaşında… Kimisi 13… kimisi daha 5’ine yeni girmiş… derler ya 10 parmağında 10 marifet diye… işte kelimenin tam anlamı bu olsa gerek.



GURUR VE HEYECAN BİR ARADA
Minik parmaklar kuyruklu piyanonun üzerinde adeta dans ediyor… dünya ya iz bırakan klasik müzik efsanelerinin bestecileri mutlaka duymuştur o minik parmakların yaydığı tınıyı… Keman o minicik ellerde dile geliveriyor adeta… Yan flüt dinleyenleri bambaşka iklimlere götürüyor… Gitarın telleri de o büyülü ortama eşlik ediyor. Enstrümanların başında ise minik yürekler gururu ve heyecanı aynı anda yaşıyor ve ailelerine yaşatıyor.

BÜYÜLEYİCİ BİR GECE
Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda düzenlenen Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nin sömestr konserinden söz ediyoruz. Dönem boyunca Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nin usta öğreticileri tarafından eğitim alan farklı yaşlardaki minikler ve gençler büyüleyici bir geceye imzalarını atıyor; kimi kemanla, kimi piyano ile kimisi yan flüt ya da gitarla…




MEB’E BAĞLI TEK ÖZEL SANAT KURUMU
Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi yetkilisi Gökçer Gökçe, sömestr konserinin ardından Ajans32 muhabirine sanat merkezi hakkında çeşitli bilgiler verdi.



Gökçe açıklamasında “Şubat ayında üç yaşına girecek olan Isparta Güzel Sanatlar Merkezi, Isparta’da, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan ve faaliyet gösteren ilk ve tek özel sanat kurumudur. İlgili mevzuat gereği yasal bir zeminde faaliyetini sürdürmekte ve çeşitli kamu kurumları tarafından denetlenmektedir” dedi.

AĞIRLIKLI İLGİ ALANI MÜZİK
Ağırlıklı olarak müzik ile ilgili çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Gökçe, “Kurumda ağırlıklı olarak müzik ile ilgili çalışmalar yapılmakta, bireysel ve toplu eğitimler düzenlenmektedir. Piyano, keman, flüt, gitar gibi enstrümanlar ve şan, solfej, müziksel işitme gibi diğer bölümler için kurs eğitimleri, eğitimciler tarafından kursiyerlere bire bir olarak verilmektedir. Ayrıca 4-6 yaş grubu çocuklara, ileride bir enstrüman çalabilmeye yönelik hazırlama eğitimi olarak Okul Öncesi Müzik Eğitimi grup olarak düzenlenmekte, Orff-Schulwerk yaklaşımı ile ritim ve ezgi belleğini geliştirici faaliyetler yapılmaktadır” bilgilerini verdi.



NİTELİKLİ VE DOĞRU EĞİTİM VERMEK
Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nin amacı hakkında da açıklamalar yapan Gökçe; “Kurumun amacı, her yaştan kursiyere nitelikli ve doğru bir eğitim vermek, eğitim konusunu profesyonel olarak düşünenlerin yanı sıra, hobi faaliyet olarak sürdüren kursiyerler için de içerikli ve tekniğe dayalı bir eğitim sağlamaktır. Bunu sağlayabilmek amacıyla kurum bünyesinde iyi bir eğitimci kadrosu oluşturulmuştur ve tüm dünyada güncel olarak takip edilen eğitim metot ve materyallerinden faydalanılmaktadır” dedi.



TÜM DÜNYADA KABUL GÖREN SERTİFİKA
Özel Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nin İngiltere’deki West London Üniversitesi’nin Müzik Fakültesi olan London Collage Of Music (LCM)’in Isparta İli Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezi ünvanını almaya hak kazandığını anlatan Gökçer Gökçe, “Eğitim içeriği ve ulaşılmak istenen hedeflere yönelik kazanımlar, elbette işin asıl önemini oluşturmaktadır. Ancak bunun yanı sıra, bu kazanımların mümkün mertebe arttırılmasına yönelik çalışmalar ve faaliyetler de sürdürülmektedir. Bu amaçla kurum, İngiltere’deki West London Üniversitesi’nin Müzik Fakültesi olan London College Of Music’in (LCM) Isparta İli Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezi ünvanını almaya hak kazanmıştır. LCM eğitim ve sınav programı ile, tüm kursiyerlerin dünya çapında kabul gören bir eğitim seviyesinde eğitim almaları amaçlanmış, yine tüm dünyada akreditasyonu olan, gerçek seviyeyi belirleyen sertifika ve diplomalara sahip olmaları hedeflenmiştir. LCM programının sertifika aşamaları olduğu gibi, lise, lisans ve yüksek lisans seviyelerinde diploma programları da bulunmaktadır. Bu sertifika ve diplomalar, tüm dünyada kabul görmektedir. Kursiyerler, seviyelerine uygun programdan başlayarak bütünsel bir eğitim almakta, sadece enstrümanı ile ilgili değil, seviyeye uygun işitme, deşifre, müzik kültürü gibi konularda da eğitim almakta ve sınava tabi olmaktadırlar. Sınavlar, her sene Haziran Ayında İngiltere’den gelen akademik bir sınav komisyonu tarafından Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilmektedir. 2013 yılında programa başvuran 22 kursiyerin tamamı, 85 ve üzeri puanlar alarak “çok iyi” derecesinde sertifikalar almaya hak kazanmışlardır. 2014 yılı için LCM programına başvuru sayısı 35’e çıkmıştır” ifadelerini kullandı.



ÇOCUK MÜZİSYENLER FESTİVALİ’NİN DÜZENLEYİCİLERİNDEN
Merkeze başvuran her yaştan müzikseverlere müziksel işitme testi yapıldığını ve kursiyerein çalmak istediği enstrüman, fiziksel özellikler yaş gibi önemli etmenlerin göz önünde bulundurulması ile en doğru enstrümanın belirlediğini kaydeden Gökçe, “Isparta Güzel Sanatlar Merkezi’ne kursiyer olarak müracaat eden her yaştan müzikseverlere, öncelikle bir müziksel işitme testi yapılmaktadır. Kursiyerin çalmak istediği enstrüman, fiziksel özellikler, yaş gibi diğer önemli etmenler de göz önünde bulundurularak, kursiyer için en doğru enstrüman belirlenmekte ve enstrümana özgü doğru eğitim, tekniğiyle birlikte konunun uzmanı eğitimcisi eşliğinde verilmektedir. Kurum ayrıca senede iki defa kursiyer konseri düzenlemekte, Isparta Polifonik Korolar Derneği ile ortak çalışmalar yapmakta ve Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali’nin düzenleyicilerinden, destekçilerinden ve katılımcılarından biri olmaktadır” diye konuştu.





















































Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum