Sorgun Mağarası Tescillendi

Sorgun Mağarası Tescillendi

Yayınlanma:
Sorgun Mağarası Tescillendi

Isparta’nın Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sorgun Mağarası, Tabiat Varlığı–A Grubu Mağara Olarak Tescil Edildi.

Isparta’nın Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sorgun Mağarası, Antalya 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun 06.02.2023 tarih ve 816 sayılı Kararı ve 23.08.2023 tarihli ve 7218002 sayılı Bakanlık Makam Oluru ile; "Tabiat Varlığı–A Grubu Mağara" olarak tescil edildi.

Sorgun Mağarasının tecili ile birlikte İlimizdeki tescilli mağara sayısı 5’e çıktı. Isparta il sınırları içerisinde yer alan birden çok mağaranın da tespit ve tescil sürecine ilişkin çalışmaları devam ediyor.

Sorgun Mağarası Özellikleri:

Sorgun Mağarası; Isparta’nın Aksu İlçesi’nin 10 km kuzeyinde, Sorgun yaylasının kuzey yamacında bulunuyor. Her türlü araçla ulaşma olanağı olan mağaranın toplam uzunluğu 301.5 metre.

sorgun-magarasi-tescillendi.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.