Sorunları Dinledi, Kazanımları Anlattı

Sorunları Dinledi, Kazanımları Anlattı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2018 13:16
Sorunları Dinledi, Kazanımları Anlattı

Toç Bir – Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk; Isparta’da İl Divan ve İstişare Toplantılarına katılıp, Tarım – Ormancılık Hizmet Koluna bağlı kurumların kurum müdürleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Öztürk, toplantılarda hem sorunları dinledi hem de kazanımları anlattı. 

Tarım – Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR – SEN) Genel Başkanı Hüseyin Öztürk ve Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Ethem Gürsoy ve Nail Süngü, sendikal çalışmalar ve istişare toplantıları kapsamında önceki gün Isparta’ya geldiler. Genel Başkan Öztürk merkez ve ilçelerde yapılan, kurum çalışanlarının ve üyelerin büyük ilgi gösterdiği toplantılarda 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunup, çalışanların sorun ve taleplerini dinledi. Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları iki gün süren Isparta programında ayrıca; Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğünü de ziyaret ettiler. 

GENEL BAŞKAN ÖZTÜRK, SORUNLARI 

DİNLEDİ, KAZANIMLARI ANLATTI 

Genel Başkan Öztürk, yetkili sendika olarak 2018 – 2019 yıllarını kapsayan kazanımlarının yanı sıra hizmet kolu çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi için yaptıkları sendikal çalışmaları ve gelişmeler konusunda da katılımcıları bilgilendirdi.

ÇALIŞANLARLA 

İSTİŞARELERDE BULUNDU 

Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çiftçi Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantılara katılan Genel Başkan Öztürk, bu ziyaretler ve toplantılar kapsamında çalışanların taleplerine ilişkin istişarede bulundu.  Toplantılarda Orman ve Tarım çalışanlarıyla bir araya gelen Toç Bir – Sen heyeti, tarım ve orman sektöründeki çalışmalar, gelişmeler ve sorunlara ilişkin görüş alış – verişinde bulundu. Söz konusu toplantılarda çalışanlarla hasbihal edilerek görüş ve önerilerin dinlenilmesinin yanı sıra, kazanımlar ve uygulama esasları hakkında da tüm detaylar paylaşıldı.  

ÖZTÜRK; “ÇOK ÖNEMLİ 

KAZANIMLAR ELDE ETTİK” 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonundaki Tarım - Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR – SEN) 4. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme ve Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan TOÇ BİR – SEN Genel Başkanı Hüseyin Öztürk; “Özelden üyelerimize özlük haklarının temin edilmesi, durumlarının iyileştirilmesi, çalıştığı kurumun iş yerinden bütün ücretlerinin iyileştirilmesine kadar bir çaba sarf ederken bir yandan da hak ve hakikat namına vatan ve millet için duruş gösteren ve nerede durulması gerektiğini çok iyi bilen bir teşkilatız. 

“11 HİZMET KOLU İÇERİSİNDE SONUNA 

KADAR MÜCADELE VERİYORUZ” 

Dolayısıyla, toplu görüşmelerde elde edilen kazanımları üyelerimize tekrar hatırlatmak istedik. 4. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başlamış ve en son 23 Ağustos’ta, hizmet kolumuzda atılan imzalarla son bulmuş, genele ilişkin 2018 için 4+3,5, 2019 için 4+5 maaş zammı ve bunun yanı sıra kamuoyunun dikkatini çekmek istediğimiz ‘Kamu yemekhanelerinde helal sertifikalı ürünlerin kullanılması’ konuları karara bağlanmıştır. Hizmet kolumuzda ise 11 hizmet kolu içerisinde son ana kadar mücadeleye devam edilmiş ve en son yeni kazanımlara imza atılmıştır. 3. Dönem toplu sözleşmede elde ettiğimiz koruyucu giyim, donanım malzemeleri, yangın tazminatı, fazla çalışma ücreti, orman muhafaza memurlarının toplu taşıma ücreti, koruyucu gıda yardımı, orman muhafaza memurlarının ek ödemesi, kadastro tazminatı ve üretimi teşvik primi ile ilgili kazanımlara ek olarak sağlık tekniklerinin teminde güçlük zammı, milli parklar ve OGM’de görevli şeflerin ek ödemelerinin 5 puan artırılması, doğa koruma ve milli parklar personeline fazla çalışma ücreti ödenmesi, teşkilat olarak üzerinde durduğumuz konu olan 5996 SK. Kapsamında görev yapan veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, biyolog ve kimyagerlere yaptıkları her 5 saat kontrol görevi karşılığı günlük 22 TL ilave ücret ödenmesi ve üretimi teşvik priminin bu yıl için 640 TL’ye kadar olan kısmının ek ödemeden mahsup edilmemesi gibi çok değerli kazanımlara imza attık. Tabi ki taleplerimiz fazlaydı, daha yapılacak çok işimiz var ama hizmet kolları içerisinde en fazla ve en anlamlı kazanımlara TOÇ BİR – SEN imza attı” dedi. 

URANLI; “ZİYARET İLİMİZ İÇİN

SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ”

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR – SEN) Isparta Şube Başkanı Kuddusi Uranlı, Genel Başkanı Hüseyin Öztürk ve Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Ethem Gürsoy ve Nail Süngü’nün Isparta ziyaretlerini değerlendirerek; “Genel Başkan ve Başkan Yardımcılarımızın ilimizi ziyaretleri son derece yararlı ve verimli geçmiştir. Kendileri, Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, TKDK, Milli Parklar ve bağlı kuruluşlardaki görev yapan üyelerimizin katılımıyla düzenlenen toplantılarda onlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinlemiş, oldukça verimli geçen toplantılarda kazanımlara ilişkin bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Isparta il teşkilatı olarak üyelerimizden gelen sendikal talepleri yerelde yöneticilerimize ve genele ilişkin olanları da genel merkeze aktarmanın yanı sıra birçok faaliyette de bulunulmuştur” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.