Soruşturmaya İzin Çıktı

İçişleri Bakanlığı, Halı Sarayı Düğün Salonu ile Sidre Mahallesindeki Sosyal Tesislerin kiralanması aşamasında belediyenin zarara uğratıldığını gerekçe göstererek soruşturma izni verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 13:14
Soruşturmaya İzin Çıktı

Karara göre Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Halı Sarayı Sosyal Düğün Salonundan soruşturulmayacak ama Sosyal Tesislerden soruşturma geçirecek.
İçişleri Bakanlığı, iki ayrı konuda belediye görevlileri hakkında soruşturma izni verdi.
Halı Sarayı Düğün Salonu için 2008 yılında yapılan kira sözleşmesinde belediyenin yıllık 48 gün olan kullanım hakkı 20 günü düşürüldü. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu burada belediyenin zarara uğratıldığı tespit edildi.

Bakanlık bu gerekçeyle Isparta Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, dönemin belediye başkan yardımcısı Resul Göçer, Belediye Encümen Üyeleri Ercan Görgülü, Metin Kaya ve 6 belediye görevlisi hakkında soruşturmaya izin verilmesi kararını aldı.
İçişleri Bakanlığı ayrıca Sidre Mahallesindeki Sosyal Tesislerin tamamının ihale yapılmaksızın, daha önce yapılan bir ihaledeki kira bedelinden daha düşük bir bedelle işgaliye usulüyle kiraya verilmesiyle ilgili de çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu bir rapor hazırlayan bakanlık müfettişleri burada da belediyenin zarara uğramasının söz konusu olduğunu tespit etti. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindeki 11 kişi hakkında soruşturma izni verdi.
Öte yandan soruşturmaya izin verilen konuların yargıya taşınıp taşınmayacağıyla ilgili son kararı yapılan itirazların ardından Danıştay 1. Dairesi verecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.