SP’de Gençay Güven Tazeledi

Saadet Partisinin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan ve tek liste ile gidilen seçimler neticesinde daha önce yıllarca İl Başkanlığı yapan mevcut başkan Cevat Gençay, kullanılan oyların tamamını alarak tekrar İl Başkanlığına seç

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2014 19:03
SP’de Gençay Güven Tazeledi

Saadet Partisinin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan ve tek liste ile gidilen seçimler neticesinde daha önce yıllarca İl Başkanlığı yapan mevcut başkan Cevat Gençay, kullanılan oyların tamamını alarak tekrar İl Başkanlığına seçildi.

Saadet Partisinde İl Başkanlığında Cevat Gençay rakipsiz olarak yoluna devam ediyor. Partinin 5. Olağan genel kurulu dün Halı Sarayı Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM
Saat 12.30’da Sanatçı Ammar Acaroğlu’nun beyitleriyle başlayan kongrede saat 13.30’da ise kongreye geçildi. Kongreye; Partinin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, Isparta İl Sorumlusu ve Antalya İl Başkanı Hasan Güldal, Burdur İl Başkanı Süleyman Arslan, Mamak Belediye Başkanı Yücel Çetiner, Bucak Belediye Başkanı Hasan Mersinlik, Burdur Belediye Başkan Adayı Abdullah Acar, Ak Parti İl Başkan Vekili Kamil İnci, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, İl Başkan ve Yönetimi, Merkez İlçe Başkan ve Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri, Partinin Merkez, İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları, Belediye Meclis üyesi adayları, il genel meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katıldı.

GÜLDAL; “BİZİM GÖREVİMİZ İNSANLARA DOĞRUYU ANLATMAK”
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan genel kurulda ilk olarak Divan teşekkül ettirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına Isparta İl Sorumlusu ve Antalya İl Başkanı Hasan Güldal, Divan Başkan Yardımcılıklarına Abdülbaki Özyurt ve Yaşar Gürtoklu, katipliklere ise Mustafa Akbulut ile Hasan Aksboy seçildiler.

Divan Başkanı Hasan Gülal, divana geldikten sonra genel bir değerlendirmede bulundu. Gülal konuşmasında; “Bizler geçmişte siyaset yaparken bizim il başkanlarımız, milletvekillerimiz, idarecilerimiz hiçbir zaman dış güçlerin ve iç güçlerin emrinde olmadı. Bizim görevimiz; önce insanlara doğruyu anlatmak ve uyarmaktır” dedi.

GÜLCAN; “ALLAH’IN İZNİYLE YALVAÇ’I ALACAĞIZ”
Partinin faaliyet ve Hesap raporları Yaşar Gürtoklu tarafından okundu. Raporların okunması ve müzakeresinin ardından siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. İlk olarak kürsüye gelen Yalvaç Belediye Başkan Adayı Mücahit Gülcan, Yalvaç’ta yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, bu defa kazanacaklarını söyledi.

DEMİRBAĞ; “GELENDOST’U İÇİNE
GİRDİĞİ ÇIKMAZDAN KURTARACAĞIZ”
Gelendost Belediye Başkan Adayı Halil Demirbağ, Gelendost’ta işlerin iyi gitmediğini ancak, milli görüş belediyeciliğini göreve getirip ilçeyi düzlüğe çıkaracaklarını söyledi.

ÇAKAN; “BU KARİZMANIN ARDINDAN 25
YILLIK TECRÜBE VE MİLLİ GÖRÜŞ VAR”
Partinin Isparta Merkez Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan da kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bir yılı aşkın bir süredir adaylık sürecimiz devam etmektedir. Bunun 7 ayında ise bir fiil çalışmaktayız. Bu dönemde kahve kahve, esnaf esnaf dolaşıyoruz. İnsanlar bizi dinlediler ve anladılar. Siz bizim gönüllerimizin başkanısın dediler. Şimdi 30 Mart’ı bekliyoruz ve şafak sayıyoruz. Bana karizmasın diyorlar. Bu karizmanın arkasında 25 yıllık iş tecrübesi ve milli görüş var.
Projelerimizle, ekibimizle gümbür gümbür geliyoruz. Son derece ciddi tecrübeli ekibimiz var. Artık 31 Mart’ta görevi devralmak için bekliyoruz” dedi.

GENÇAY; “35 GÜNDE ULAŞMADIĞIMIZ İNSAN KALMAYACAK”
İl Başkanı Cevat Gençay da konuşmasında; “Bugün il kongremizin 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Bu kongremiz Isparta’da yeni bir devre sebep olacaktır inşallah. Isparta’da davamızı ulaştırmadığımız kardeşimiz kalmayacak. Önümüzdeki 35 gün gibi kısa bir süreç içerisinde ilimizin bütün köylerine kasabalarına ineceğiz, selam vermediğimiz kimse kalmayacak. Bu seçimde hiç ummadığımız neticeleri alacağız inşallah.

“BİZ BU SEÇİMLERİ ALACAĞIZ İNŞAALLAH”
Bilindiği gibi 30 Mart’ta yerel seçimler var. Biz geçen seçimlerde 7 bin oy almıştık. Şimdi ise Allah’ın izniyle bunun kat be kat üstünde oy alacağız. Çünkü, milli görüş belediyeciliğine susadı halkımız. Bu seçimleri şimdiden kazandık inşallah. Bizler inşallah bu çalışmalarımızı ibadet aşkıyla yapıyoruz. Bizim başkanımız süper, meclis üyelerimiz süper ve Isparta’yı süper lige çıkaracak ekip hazır. Bu azimle seçimleri 30 Martta biz kazanacağız inşallah” dedi.

TÖNGÜÇ; “40 YILDIR MİLLETİMİZİN ÖNÜNDEYİZ”
Kongrede son konuşmayı Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç yaptı. Töngüç de konuşmasında; “Bu toplantı, seçimler öncesi son çıkış toplantısı olacak inşallah. Gül şehri Isparta’ya büyük bir coşku ve heyecanla geldik ve sizlerle buluştuk. Biz milli görüş olarak 40 yıldır milletimizin önündeyiz ve hiçbir yolsuzluk ve olumsuzluğumuz yoktur. Bizler göreve gelince siyonizmin planlarını yerle bir edeceğiz.

“ISPARTA 30 MART’TA SAADET DİYECEK”
Ülkemizde insanlar faize mahkum edildi. İnsanlar faizle, krediyle yaşar hale getirildi. Ama biz bu faizciliğe son vereceğiz. Halkımızı kendi öz kaynaklarıyla yöneteceğiz. Çünkü, bizim derdimiz faiz değil, milletimize hizmettir. Allah’ın izniyle 30 Mart’ta tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da milli görüş belediyeciliği kazanacak ve göreve gelecektir. Belediyecilik zor iştir ama milli görüş yıllardır yerelde çok güzel belediyecilik hizmetleri vermiştir ve bundan sonra da verecektir.

“BIRAKIN 5’İ 105 DEFA KAPATSANIZ BURADA OLACAĞIZ”
Bizim partimizi bu zamana kadar 5 defa kapattılar ve milli görüşü yok etmek istediler. Ama Allah’ın izniyle biz her kapatma davasının ardından daha da büyüyerek yolumuza devam ettik. Bundan sonra da bu böyle gidecektir. Bırakın 5 defa kapatmayı partimiz 105 defa da kapatsanız biz yılmayacağız ve burada olacağız” dedi.

GENÇAY VE EKİBİ GÜVEN TAZELEDİ
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçim maddesine geçildi ve genel kurula katılan 435 delegenin tamamı Cevat Gençay liderliğindeki listeye oylarını kullandı. Buna göre; Cevat Gençay başkanlığındaki Saadet Partisi Isparta İl Başkanlığı yönetimi şu isimlerden oluştu: Abdul Baki Özyurt, Yaşar Gürtoklu, M. Kamil Gülal, Hüseyin Yıldızhan,Yusuf Tetik, Adem Oflaz, Kenan Büyükleblebi, Ahmet Ceyhan Çetin, Nebi Yollu, Muhammet Mol, Uğur Turan, Murat Oktay, İsmail Gençay, Nurettin Erek.
Büyük Kongre Delegeleri : Cevat Gençay, Rafet Yüksel, Abdülbaki Özyurt, M. Kamil Gülal, Yaşar Gürtoklu, Mustafa Akbulut, Hasan Aksoy, Dinçer Demirezen.

İl Disiplin Kurulu : Rafet Yüksel, Mustafa Gülal, Mehmet Hakeri, Ferudun Çelik, Ahmet Karslıoğlu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.