S&P'den Türkiye'ye Kötü Haber

Standard and Poor's Türkiye'nin görünümünü durağandan negatife çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2014 12:51
S&P'den Türkiye'ye Kötü Haber

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'tan Türkiye'ye kötü haber geldi. S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çektiğini açıkladı.

KARARIN GEREKÇELERİ
Kurumdan yapılan açıklamada kararın gerekçeleri şöyle sıralandı: -Türk ekonomisinin büyümesinde sert iniş riskinin artması; -Düşük büyüme oranının Türk bankalarının varlık kalitelerine baskı yapabilme ihtimali; -Türkiye'nin azalan dış finansman ihtiyacını karşılayacak rezervlerin azalması; -Türkiye'deki siyasi ortamın daha az öngörülebilir hale gelmesi; -Bu durumun ekonominin direncine ve uzun vadeli büyüme potansiyeline zarar verme ihtimali. Kurum, bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 1 ile pozitif büyümenin yaşanmasını beklediklerini de ifade etti.

KREDİ NOTUNU KORUDU
S&P'den yapılan açıklamada, "S&P Türkiye’nin uzun vadeli para birimi cinsinden “BB+” olan kredi reytingini ise teyit etmiştir" ifadesine yer verildi.

ŞİMŞEK: SİCİLLERİ KÖTÜ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kararın sonrasında Twitter'dan İngilizce olarak paylaştığı mesajında, "Kredi kuruluşları ağır hareket etme eğilimindedir ve de sicilleri kötü" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.