Strafor Zararlı Diye Köstek Oldular

ISPARTA’nın Gönen İlçesi’ne İşadamı Salih Kurt’un kurmak istediği yalıtım fabrikasına mali destek verilmeyişinin arkasında BAKA Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2011 12:33
Strafor Zararlı Diye Köstek Oldular

Isparta’nın Gönen İlçesi’nde İşadamı Salih Kurt’un kurmak istediği yalıtım fabrikasına mali destek verilmeyişinin arkasında BAKA Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Günaydın ve Kaçıkoç fabrikanın üreteceği straforun zararlı olduğunu gerekçe göstererek projeye karşı çıkmışlar.

Safa Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kurt, inşaat sektöründe kanunen de zorunlu hale getirilen mantolama sistemi üzerine Gönen İlçesine BAKA desteği alarak kurmak istediği fabrikayı 1 milyon TL’nin üzerinde harcama yaparak kendi imkanlarıyla kurdu.

BAKA’DAN DESTEK İSTEMİŞTİ
Kısa adı BAKA olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından birinci mali destek programı kapsamında alınan başvurular arasında yer alan mantolama fabrikasının Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un karşı çıkmaları üzerine destek dışı kaldığı iddia edildi.

Isparta’da boya imalatı, ticareti ve yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Salih Kurt, mantolama sistemi için gereken malzeme imalatı projesi için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na başvurmuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’de projeyi dinledikten sonra yatırım yapacak her türlü kişiye kapıların daima açık olduğunu belirterek her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını belirtmişti. Ve düne kadar Çin ve Tayvan gibi Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen malzemenin Gönen’de üretilecek olması bölge açısından da büyük önem taşıyordu.

ANCAK YÖNETİMDE ÜSTÜ ÇİZİLDİ
Gönen’de kapatılan bir fabrika binasını satın alan İşadamı Kurt, burada Türkiye’nin tek EPS strafor köpük malzemesini üretmek için BAKA’dan çıkacak desteği beklemeye başladı. Ancak ne olduysa oldu ve BAKA’nın bağımsız denetçileri tarafından yapılan değerlendirmede ‘desteklenebilir projeler’ arasında yer alan mantolama sistemi, BAKA’nın yönetim toplantısında asil listeden çıkarıldı. Yerine de Bucaklı bir firmanın projesi getirildi.

İddiaya göre Yönetim Kurulu toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un fabrika yatırımı hususunda olumsuz görüş belirttiği öğrenildi.

GÜNAYDIN : ETKİMİZ OLDU AMA TESADÜFEN
Belediye Başkanı Günaydın, BAKA Yönetiminde ITSO Başkanı Kaçıkoç’un da destek verdiği konuşmasının yanlış anlaşıldığını açıkladı. Başkan Günaydın “Engel diye bir şey yok. Ben toplantıda Gönen konusunun gündemde olduğunu bilmeden straforun zararını anlatmıştım. Kaçıkoç başkanda bana destek verdi. Benim doğru söylediğimi açıkladı. Hatta imkanı olsa doğal yalıtım fabrikasını kendisinin bile kurabileceğini söyledi. Ama ne tesadüftür ki aynı gün o fabrika konusu da gündeme geldi. Ve yönetimde reddetti. Sanki o projeye karşı rest çeker gibi olduk. Ama böyle değil. Etkimiz olduğunu kabul ediyorum fakat dediğim gibi tamamen tesadüf bu” dedi.

(Demokrat)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum