Su Tasarrufu Şart

Türkiye’de su kaynaklarından günlük en çok su kullanan il 282 litre ile Antalya oldu. Isparta 255 litre ile üç büyük kent olan İstanbul, Ankara ve İzmir’i geride bırakırken Türkiye ortalamasının ise 216 litre olduğu bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2014 11:43
Su Tasarrufu Şart

Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK), tüm belediyelere uygulanan 2012 yılı Belediye Su İstatistikleri Anketi’nin sonuçlarını açıkladı. Türkiye’de su kaynaklarından günlük en çok su kullanan il Antalya oldu. Antalya’da kişi başı su kaynaklarından çekilen su miktarı günlük 282 litre olduğu açıklanırken bu rakamın Türkiye geneli ortalaması ise 216 litre olduğu aktarıldı.

ISPARTA; İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DEN ÇOK SU KULLANIYOR
Üç büyük şehirde ise günlük kullanılan su miktarı İstanbul için 186 litre, Ankara 217 litre ve İzmir için ise 223 litre olduğu belirtildi.

TUİK verilerine göre Batı Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’da kişi başı günlük su kaynaklarından çekilen su miktarının 282 litre olduğu açıklanırken, Isparta’da bu rakamın 255 litre, Burdur’da ise günlük 191 litre olduğu aktarıldı.

Küresel iklim değişikliği, Türkiye’de en çok Göller Bölgesi’ni etkiliyor.
Hava değerleri şu an mevsim normallerinin dışında gelişiyor. Yağış yok. Barajlar kuruyor; yer üstü su kaynakları buharlaşıyor.

Su açısından zengin olduğumuz söylemi de ezber… Zira yapılan bilimsel çalışmalar aslında Isparta’nın SU FAKİRİ olduğunu gösteriyor. Ancak günlük kişi başına düşen su tüketimi verileri yüksek: 255 litre.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) su raporu yayımladı. Bu bağlamda kişi başına su tüketim miktarı Türkiye ortalaması 216 litre.
Isparta, Türkiye ortalamasından yüksek su tüketiyor. İşte Batı Akdeniz’in verilerine yakın plan:

KENT KİŞİ BAŞI SU MİKTARI (LT)

Antalya 282
ISPARTA 255
Burdur 191

GÜNDE 1.16 KG
ATIK ÜRETİYORUZ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) atık oranlarını da açıkladı.
Bu bağlamda Isparta günlük kişi başına 1.16 kg atık üretiyor. Batı Akdeniz dağılımı ise şöyle:

KENT KİŞİ BAŞI GÜNLÜK ATIK MİKTARI (KG)

Antalya 1.43
ISPARTA 1.16
Burdur 1.03

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum