Sulara Dikkat..!

Uzmanlar çocukları içilen sulara karşı daha dikkatli olmaya karşı uyarıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2012 15:46
Sulara Dikkat..!

Bulantı, karın ağrısı ve kusma şikayeti ile hastanelere götürülen çocuk sayısında iki katı artış yaşandı. Uzmanlar çocukları içilen sulara karşı daha dikkatli olmaya karşı uyarıyor.

Yaz aylarının son sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde bir çok hastalık ve salgını da beraberinde getirdi. Bunlarla ilave olarak özellikle Isparta Kadın Doğum ve çocuk Hastanesi’ne, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayeti ile gelen hasta sayısı sayısı son bir haftada iki katına çıktı.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Çelik, bu günlerde içilen sulara ve çocukların durumlarına daha dikkatli olunması konusunda ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. Mevsimsel geçişlerden dolayı hastaneye gelen çocuk hasta vakalarındaki artışı Başhekim Çelik de doğrularken ailelerin dikkat etmesi gereken hususları şöyle sıraladı.

“Yaz mevsiminin bitip sonbahar aylarına girmeye hazırlandığımız şu günlerde mevsimlerin ani geçişleri özellikle çocuklarımızı ciddi derecede etkilemekte. Havaların birden soğuması ise çocukların bünyelerini ciddi derecede etkileyebiliyor. Bu tür mevsim geçilerine bağlı ortaya çıkan salgınlar sonucu bulantı, kusma ve ishal vakalarında iki katı artış yaşandı. Bu tür şikayetlerle hastanemize gelen hasta sayısı son bir haftada iki katına çıktı.

Ailelerin bu konuda yapması gereken en önemli unsur çocuklarına içirdikleri sulara çok dikkat etmeliler. Bununla beraber ishal ve kusma belirtileri gösteren çocuklarımız aileler tarafından derhal bir hekime gösterilmelidir.

Evde uygulanabileceği düşünülen tedavi yöntemleri yeterli gelmeyip çocuğun bünyesinin zayıf düşmesine neden olabilirler. Bu sebepten dolayı bu tür şikayetleri görülen çocuklar mutlaka doktora götürülmelidir. Sulardan şüphelendikleri durumlarda suları kaynatarak içirilmesi tavsiye edilir.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.