Sultan Hemşire; Onun Öyle Bir Özelliği Var Ki;

Bu Haber Isparta Siyasetini İlgilendiriyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2015 13:11
Sultan Hemşire; Onun Öyle Bir Özelliği Var Ki;

Sultan Elmacı… O bir emekli sağlık çalışanı… Onu diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise; yanında çalıştığı doktorların siyasette hızla yol alması… Öyle ki, yanında çalıştığı iki doktor Sağlık Bakanı oldu. Bakın, Sultan hemşire Isparta kimlerle çalıştı…

Sultan Elmacı uzun yıllar hemşirelik yaptıktan sonra sağlık Bakanlığından emekli olan bir sağlık çalışanı. Sultan hemşirenin en önemli özelliği ise bugüne kadar hemşireliğini yürüttüğü doktorların daha sonra siyasete girerek hızla yol alması ve hatta bakan olması.

Sultan Elmacı 1980 yılından hemşirelik görevine başladığında ilk olarak İstanbul’da görev yaptı.

Sultan hemşire Yıldırım Aktuna’nın yanında yine hemşire olarak çalışır… Aktuna’da bilindiği üzere Sağlık Bakanı olur.

Sultan Hemşire 1997 – 1999 yılları arasında Sağlık Bakanı olan Halil İbrahim Özsoy’un da hemşiresi… Yani ard arda yanında çalıştığı iki doktor da siyasete atılmış ve hızla yol alarak Bakan olmuş.

Sultan hemşire Isparta’ya tayin olduğunda ise Yedişehitler Sağlık Ocağı doktoru Mehmet Dinçtürk’ün yanında çalışır. Dinçtürk siyasete atılmaz, ama kardeşi eczacı İsa Önder Dinçtürk, bugün CHP’nin Milletvekili Aday Adayıdır…

Sultan hemşirenin Isparta’da son olarak yanında görev yaptığı doktor ise Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Adanır olur…

Sultan hemşire Mustafa Adanır’a daha önce yanında çalıştığı doktorların siyasette hızla yol aldığını anlatarak “Hocam benim bir ünüm var. Lütfen siyasete girin, bakan bile olursunuz. Sizde bu potansiyel var” diye ısrarda bulunur. Dr. Mustafa Adanır siyasete atılmaz ama bugün AK Parti Milletvekili aday adayı olan Dr. Elif Adanır, Mustafa Adanır’ın eşidir.



Sultan hemşire şimdi Dr. Elif Adanır’ın da tıpkı Yıldırım Aktuna ve Halil İbrahim Özsoy gibi TBMM’ye girebileceğini ve hatta bakan olabileceğini düşünüyor. Öyle görünüyor ki, Dr. Elif Adanır’ın enerjisinde Sultan hemşirenin de bir payı var olsa gerek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.