Sümer Halı'nın Makineleri Yalvaç Belediyesi'ne Verildi

Sümerhalı Fabrikası'nın Makine ve Teçhizatı Yalvaç Belediyesi'ne Verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 18:35
Sümer Halı'nın Makineleri Yalvaç Belediyesi'ne Verildi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Cumhuriyet döneminde kurulan Sümerhalı Fabrikası'nın makine ve teçhizatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla mülkiyeti İl Özel İdaresi'nde kalmak üzere Yalvaç Belediye Başkanlığı'na verildi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredilen Sümerhalı Fabrikası'nın makine ve teçhizatına talip oldu.

Başkan Bayram'ın talebi, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca uygun bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurul üyelerinin imzasıyla Sümerhalı Fabrikası'nın makine ve teçhizatı, mülkiyeti İl Özel İdaresi'nde kalmak ve üretim amaçlı kullanmak şartıyla Yalvaç Belediyesi'ne verildi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, makine ve teçhizatın tahsisi konusunda destek veren Ak Parti Milletvekili Recep Özel'e teşekkür etti. Sümerhalı Fabrikası'nda halı ipliği üretmek için yıllarca kullanılan makine ve teçhizatın değerli olduğunu belirten Tekin Bayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu makineler hurdaya ayrılacaktı. Birkaç kez satışa çıkarıldı ama alan olmadı. Hurdası bile değerli görülmedi. Ama biz Yalvaç Belediyesi olarak tıpkı Sümerhalı Fabrikası gibi halı ipi üretmek amacıyla bu değerli makine ve teçhizata talip olduk. Sayın Milletvekilimiz Recep Özel bize büyük destek verdi. Benimle birlikte ilgili yerlere gittik. Sayın Başbakanımızın imzasıyla bu makineler bize devredildi. Buradan çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu bölgenin halı ipi ihtiyacını Yalvaç'tan temin edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum