Sümer Halı’nın Makinelerinin Montajına Başlandı

Yalvaç’a taşınan Isparta Sümer Halı Fabrikasının makinelerinin yeni fabrika binasında montajına devam ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2013 14:25
Sümer Halı’nın Makinelerinin Montajına Başlandı

Fabrika, kısa sürede çalışır duruma getirilmesinin ardından Yalvaçlı işçi çalıştırılması şartıyla işletmesi özel sektöre ihale ile devredilecek.

Yalvaç’ın Isparta girişinde, Küçük Deri Sanayi Bölgesinde inşa edilen yeni fabrika binasına taşınan Isparta Sümer Halı Fabrikası makinelerinin yeni yerinde montajına devam ediliyor.

Başbakan tarafından Yalvaç Belediyesine verilen Isparta Sümer Halı fabrikası için Yalvaç Belediyesi tarafından  70 x 90 metre ölçülerinde ve 6300 metre kare kapalı alan üzerine kurulu bir fabrika binası inşa edildi.

Fabrika binasının inşasının tamamlanmasının ardından da Isparta’dan makinelerinin taşınmasına başlandı. Büyük ve ağır metal parçalardan oluşan makineler öncelikle eski yerinde tek tek numaralanarak taşınabilir halde parçalara ayrıldı.

Ardından da parça parça Yalvaç’a taşınarak yeni fabrika binasında belli bir düzen içinde montajına geçildi.

Fabrikanın kısa sürede çalışır hale getirilmesi ve Yalvaç ekonomisine katkı sağlaması için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, devletin fabrika işletmesine karşı olduğunu bu nedenle makinelerin kurulumunun ardından fabrikanın işletmesinin, Yalvaçlı işçi çalıştırılması şartıyla, bu konuda uzmanlaşmış büyük bir firma yoluyla özel sektöre devredeceklerini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum