Sütçüler Belediyesi'ne Haciz Şoku

Sütçüler ilçesinde belediyeye ait taşınmazlara konulan haciz şoku yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2012 15:14
Sütçüler Belediyesi'ne Haciz Şoku

Isparta'da 2007 yılında 1 öğrencinin öldüğü, 1 öğrencinin de felç kalmasıyla sonuçlanan trafik kazasında kusurlu bulunan ve toplam 322 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilen Sütçüler Belediyesi hakkında, ödeme yapılmadığı için icra takibi başlatıldı.

Belediye Başkanı Ak Parti'li Hüseyin Müftüoğlu'nun makam aracı dahil toplam 13 araç ile belediyeye ait tüm taşınmazlar haczedildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı Sütçüler Prof.Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencileri taşıyan Sütçüler Belediyesi'ne ait otobüs, 26 Nisan 2007'de Aşağıgökdere Mevkii'nde şarampole yuvarlandı. Kazada, öğrencilerden Azize Günal yaşamını yitirirken, 19 öğrenci de yaralandı. Yaralı öğrencilerden Safiye Özpınar ise felç oldu. Günal ve Özpınar aileleri, otobüs güzergahının Sütçüler-Isparta arası olması gerekirken, bunun yerine yol güvenliği daha az olan Sütçüler-Eğirdir yolunun tercih edildiğini gerekçe göstererek Sütçüler Belediyesi aleyhine tazminat davası açtı.

TOPLAM BORÇ 451 BİN LİRA

Günal ve Özpınar aileleri Burdur Barosu'na kayıtlı Avukat Ömer Çetin'e belediye aleyhine dava açması için vekalet verdi. Çetin, 2008 yılında Sütçüler Belediyesi'ne 2 ayrı tazminat davası açtı. Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar, Ekim 2011'de sona erdi. Mahkeme, belediyenin kazada yaşamını yitiren Azize Günal'ın ailesine 22 bin, felç kalan Safiye Özpınar'a 300 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Aradan geçen süreye rağmen Günal ve Özpınar ailelerine ödeme yapılmayınca, avukat Çetin, geçen ay yasal faiziyle birlikte 451 bin liranın ödenmesi için belediyeye tebligat gönderdi. Ödeme yapılmayınca da avukat Ömer Çetin tazminat bedelini tahsil etmek için icra takibi başlattı.

MAKAM ARACI DA HACZEDİLDİ

Burdur İcra Müdürlüğü'nün 2012/499 sayılı dosyası gereği başlatılan icra takibiyle, Sütçüler Belediyesi'nin bankadaki parası, taşınmazları ile 32 EO 244 plakalı Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu'nun makam aracı, belediye hizmetlerinde kullanılan 2 otomobil, 4 otobüs, 2 traktör, 2 damperli kamyon, 1 kamyonet ve 1 motosiklet haczedildi. Vatandaşların acil işlerinin aksamaması için 2 itfaiye aracı, 1 cenaze aracı, 1 çöp toplama aracı ile 25 kişilik bir midibüs ise haciz kapsamı dışında tutuldu. Sütçüler'de yeddiemin deposu olmadığı için haczedilen araçlar tutanak karşılığı belediyeye emanet edildi.

BAŞKAN MÜFTÜOĞLU: PAZARTESİ ARAÇLAR ÇALIŞACAK

Telefonla DHA muhabirine açıklama yapan Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, haciz kararını 2 Nisan Pazartesi kaldıracaklarını söyledi. Bağlanan araçların kamu hizmeti verdiğini hatırlatan Başkan Müftüoğlu, "Geçici bir sıkıntı. Kendi içimizde çözüyoruz. Araçlar bağlandı, ancak hepsi en kısa sürede tekrar hizmet verecek. Geçici olarak bağlanma olayı var. Sonuçta bu araçlar kamu adına kayıtlı dolayısıyla kamu hizmetine engel olunamaz. Bir borcumuz olduğu doğrudur, bunu ödeyeceğiz. Taraflarla görüşmelerimiz sürüyor, belli bir aşamaya da gelindi. Sonuçta bu devam eden bir dava konusu. Bunun temyizi var. Ancak dediğimiz gibi pazartesi günü konu çözülecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum