Tam Donanımlı 5 Ambulans Isparta’da

Sağlık bakanlığının Isparta İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiği beş ambulansın tanıtım programı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2013 16:07
Tam Donanımlı 5 Ambulans Isparta’da

Programa Vali Oğuz, İl Sağlık Müdürü Karakaya, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, çeşitli daire müdürleri, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ülkemizde sağlık kalitesinin giderek artığına değindi. Karakaya, “Sağlık Hizmetlerini her geçen gün gelişmekte, kalitesi ve standartları artarak hizmet sunulmaya devam edilmektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz ve ücretsiz verdikleri hizmetlerde günümüz koşullarına uygun, zamanında etkili verimli ve yüksek kalitede hizmetleri sürdürmede ve geliştirme de kullanılan ekipman ve tam donanımlı ambulansların önemi büyüktür” dedi.


Karakaya, bir ilin toplam nüfusu içerisinde Yirmi dört bine bir sağlık istasyonunun düştüğünü ve bu sayının Isparta’da daha fazla olduğunu belirterek, şehrimizde sağlık hizmetinin daha gelişmiş olduğunu belirti.

İl Sağlık Müdürü Karakaya, açıklamalarında “İlimizde şu an mevcut 40 ambulansımıza ek olarak, 2 adet kar paletli ambulans hizmet vermeye devam ediyor. Gelen ambulanslarımız tam donanımlı olup, Obez ve Yoğun bakım ambulansımız 350 kg kadar olan obez nitelikli hastayı ve Yoğun bakım gerektiren hastayı sevk etmeye sahiptir. Bu hastaları gerektiğinde il dışı hastanelere sevki sırasında kullanılabilecektir.



112 Acil Servis Ambulans filosuna 1 adet Obez ve Yoğun Bakım Ambulansı yaklaşık 282 bin TL. değerinde, 4X4 Arazi Tipi Ambulans 164 Bin TL ve 3 tane Ambulans 158 Bin TL, 4 tane ambulans Sağlık Bakanlığı tarafından alınmış olup, 1 adet ambulans ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimize tahsis edilmiştir.



Müdürlüğümüz vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda kaliteli ve kesintisiz sağlık hizmeti sunmak için gayret ve çabalarını üst düzeyde sunmaktır. Önümüzdeki günlerde de 1 tane 4X4 Kar Paletli Mutsubishi Pajero Ambulans ilimize katılacaktır” bilgilerine yer verdi.



Karakaya’nın konuşmasın ardından Vali Memduh Oğuz’un eşliğinde kurban kesimi ve ambulansların tanıtımı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.