Tarafsız Bir Şekilde Okusalar Bizden Hızlı Evetçi Olurlar

Tarafsız Bir Şekilde Okusalar Bizden Hızlı Evetçi Olurlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2017 12:02
Tarafsız Bir Şekilde Okusalar Bizden Hızlı Evetçi Olurlar

AK Parti İl Başkanı Zabun, Kafeler Caddesi esnafıyla buluşmasında 18 maddelik Anayasa değişikliğine 'hayır' denmesinin nedenlerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiçü, dün sabah kahvaltısında Kafeler Caddesi esnafı ile biraraya geldi. Gramafon Kafe'deki esnaf buluşmasında Bilgiç ve Zabun, Anayasa değişikliğine ilişkin soruları yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, değişikliğe hayır denmesinin nedenini anlattığı konuşmasında tarafısız bir şekilde değişiklik maddelerini okuyan birisinin en hızlı 'evet'çi olacağını ileri sürdü. İşte Zabun'un konuşması:

ÖNYARGI VAR, GİZLİ BİR HESAP VAR

"Bir çok insan 18 maddeyi tarafsız bir şekilde okusun iddia ediyorum bizden hızlı evetçi olur. Mevcut Anayasa nasıl, yeni sistem ne getiriyor' diye objektif olarak okusun. Bugün ülkemizde bir kesim ön yargıları ile hareket ediyor. O kesimi ön yargıya sürükleyen arka tarafta bir duruş var. Hayır diyen cepheye bakarsak bu durumu anlarız. Avrupa Birliği yani Batı kore halinde hayırı pompalıyor. HDP'si PYD'si 'hayır' diyor. FETÖ'sü 'hayır' diyor. Bunun yanına bir de Kılıçdaroğlu eklendi. Ben 'CHP'demiyorum. Çünkü CHP içinde evet diyecekler var. 7 Haziran'dan sonra Kılıçdaroğlu'nun şartlarından birisi Cumhurbaşkanının eski sisteme göre seçilmesi idi. Ben bunu iyi niyetli bir talep olarak değerlendirmiyorum. Esasen söylenmek istenen şu; Cumhurbaşkanını ne yaptıysak altedemedik. Nasıl olsa ölecek' dediler. Sistemdeki açığı kapatalım. İpleri elimizde tutalım' dediler. Hesap budur. Sistemdeki açık muhafaza edilmeye çalışılıyor.

YENİ SİSTEM İLE KANUN YAPMA YETKİSİ MECLİSTE

Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı birlikte güçlendiriyoruz. Cumhurbaşkanı bütün tasarruflarını yargıya değerlendirme yetkisi veriyorsunuz. Cumhurbaşkanının kendisini değerlendirme yetkisi veriyorsunuz. Şu anda yasa çıkarma yetkisi Hükümette. Hep hükümetten giden teklifler. Yeni sistem ile kanun yapma yetkisi mecliste. Cumhurbaşkanı sadece bütçe yapılmasını teklif edebiliyor."

Cumhurbaşkanı, Azarbaycan'daki gibi karısını yardımcısı yapabilir mi?

Zabun, bu soruya şöyle cevap verdi: Şu anda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın eşini yardımcısı yapmanın önünde engel var mı?

Bir esnaf, AK Parti İl Başkanı Zabun'a 'referandumda 'evet' çıkması durumunda Cumhurbaşkanı eşini yardımcısı olarak atarsa ne olacak' diye sordu. Zabun, şu cevabı verdi: "Şu anda Binali Yıldırım'ın hanımını Başbakan Yardımcısı yapmasının önünde engel var mı? Ya da Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hanımını Başbakan Yardımcısı yapmasının önünde engel var mıydı? Ecevit'in, Özal'ın önünde bir engel var mıydı? Bugün de bir engel yok. Kim yaptı ki. Kimse yapmaz. Yapan cezasını öder. Azarbaycan üzerinden örnek veriliyor. Biz ne Azarbaycan'ın ne Suriye'yiz, ne İranız. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Bizim ülkemizde böyle şeylere kimse cesaret edemez. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulsun."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum