Tarım Potansiyeli Analizi Yapılacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), üniversiteler, müdürlük ve tarım kooperatifleri işbirliğinde Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı düzenledi.

Yayınlanma:
Tarım Potansiyeli Analizi Yapılacak

16-17 Mayıs tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirilecek çalıştayda; Antalya, Burdur ve Isparta ekonomilerinde büyük öneme sahip tarım sektörünün mevcut durum analizi yapılacak, sorunları ve çözüm önerileri çalışma gruplarında ele alınacak.

BAKA’nın 2014-2023 yılları arasındaki TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesinin kalkınmadaki yol haritası olacak yeni bölge planı hazırlıkları sürüyor. Alternatif Turizm, Kentsel Gelişim Senaryoları ve Doğaltaş çalıştaylarını gerçekleştiren BAKA, Batı Akdeniz için büyük öneme sahip tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durum analizi, sorunları ile çözüm önerilerinin ele alınacağı çalıştay programı hazırladı.

BAKA’nın 16-17 Mayıs 2013 tarihlerinde Alanya’da Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin akademik katkıları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü ile Antalya Tarım Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle gerçekleştireceği Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BAKA Antalya Teknokent Binası Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Antalya Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Özen, Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ ile Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş katıldı.

5 ANA TEMA BAŞLIĞINDA ÇALIŞMA GRUPLARI
Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı ile ilgili bilgi veren Alaattin Özyürek, çalıştayda Antalya, Isparta ile Burdur'un tarım potansiyellerinin tartışılacağını, tarım alanında yeni tekniklerin ele alınarak fikir alışverişi yapılacağını belirtti.

Çalıştayın Konaklı Kongre Merkezi’nde 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceğini ve 2014-2023 yıllarını kapsayan bölge kalkınma planı hazırlayan BAKA’nın Batı Akdeniz’in 10 yıllık kalkınma planına katkı sağlamak istediğini belirten Antalya YDO Koordinatörü Özyürek, çalıştayda sebzecilik, meyvecilik, hayvancılık, üretici örgütleri/tarım danışmanlığı/yayım ile ihracat ürünleri olmak üzere 5 çalışma grubu belirlendiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise, BAKA’nın organizasyonunda üniversiteler, tarım kooperatifleri birlikleri ve müdürlüklerin ortaklaşa gerçekleştireceği Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı’na tarım danışmanlarının, Burdur ve Isparta il müdürlüklerinin yanısıra kooperatiflerin katılmasını istediklerini söyledi.

Mevcut durum analizi ve çözüm önerilerinin ele alınacağı çalıştayın çiftçilerin katılımıyla 2 oturumda gerçekleştirileceğini ve tüm paydaşları biraraya getireceğine dikkat çeken Ahmet Dallı, üretimdeki verimliliğin artırılmasına ve en iyi şekilde pazarlanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

AÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş da, çalıştayda Antalya, Burdur ve Isparta’nın tarımsal niteliğinin akademik ortamda tespit edileceğini, bölge de tarımın ağırlıklı olduğuna dikkat çekti. Stratejik plan ile yol haritasının önemini vurgulayan ve BAKA’ya çalışmaları için teşekkür eden Prof.Dr. Özçatalbaş, akademik ortam, alanda çalışanlar, kamu ve sivil toplum örgütlerinin çalıştaya katılacağı çalıştayda katılımcılık sağlanarak bölgenin potansiyelinin ve fırsatlarının tespit edileceğini kaydetti.

Çalıştay kapsamında yaklaşık 50 firmanın katılacağı Tarım Girdileri Sergisi’nin (TARSER) de gerçekleştirileceğini söyleyen Antalya Tarım Kooperatifleri Birliği ve Toslak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen ise, BAKA’ya tarım çalıştayı için teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum