Tarımda Tehlike Çanları Çalıyor

Tarımda Tehlike Çanları Çalıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2021 10:58
Tarımda Tehlike Çanları Çalıyor

Memleket Partisi İl Başkanı Murat Yaltırak, tarım politikaları üzerinden hükümeti eleştirdi. Yaltırak “Tarımda her şey baştan aşağı yenilenmeli, üreticiler kaderine terk edilmemelidir” dedi.

Yaltırak, açıklamasında “Türkiye'de tarım kesimi büyük bir sıkıntı içerisinde. Bütün girdilerde son bir yıldır inanılmaz bir artış var. Çok sayıda üreticinin pes ettiği ya da etmek üzere olduğunu gözlemliyoruz. Tarımsal üreticiyi, piyasa ekonomisinin acımasız çarklarına kurban ediyoruz. Tarımda kamusal planlama ve kontrollü piyasa acilen uygulanmalıdır. Yoksa gıdada zaten yüksek olan fiyatlar, çok daha fazla artacaktır, daha da kötüsü bazı ürünlerde yoklukla karşı karşıya kalma tehlikesi oluşabilir. Tarımda her şey baştan aşağı yenilenmeli, üreticiler kaderine terk edilmemelidir. Tarımsal üretim gücümüz hayati öneme sahiptir, üreticiye sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.