Taşeron İşçiler Diken Üstünde

SDÜ'de Neler Yaşanıyor? Bakan Çelik'in 'talimatımızı bekleyin' mesajına rağmen insanların ekmekleriyle mi oynanıyor? Taşeron işçilerin çığlığını kim duyacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2015 17:03
Taşeron İşçiler Diken Üstünde

SDÜ’de taşeron büro işçilerinin temizlik gibi çeşitli görevlere verilmesinin ardından üniversitede iş huzuru yerini tedirginliğe bıraktı. Son bir hafta 30’un üzerinde istifa yaşanırken, birçok taşeron işçi de ya rapor aldı, ya da izne çıktı. Oysa bu uygulama şu anda hiçbir kamu kurumunda uygulanmıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e rağmen yaşanan bu gelişmelerle ilgili ise SDÜ yönetiminin ağzını bıçak açmıyor.

SDÜ’de taşeron olarak çalışan büro işçileri ‘Taşeron Yasası’ gerekçe gösterilerek bürolardan alındı ve başta temizlik işleri olmak üzere farklı alanlara gönderildi. Uzun süredir taşeron sancısı yaşanan SDÜ’de iş huzuru yerini gerginlik ve huzursuzluğa bıraktı.

Ajans32’nin ulaştığı bilgilere göre son birkaç hafta içerisinde 30’un üzerinde taşeron işçisi görev yeri değiştirildiği için istifa etmek zorunda bırakıldı.

Temizlik hizmetlerine gönderilen taşeron işçilerin arasında üniversite mezunları ve yüksek lisans öğrencileri bile var.

Konuyu gündeme alan ise sadece MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz oldu. Korkmaz konuyu meclis gündemine taşıdı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile konuyu görüştü.

Korkmaz “ Üniversitemizde taşeron şirket üzerinden hizmet alımı yöntemiyle bürolarda çalışan ve kurumun asli işlerini yürüten 250 personel temizlik işlerine gönderilmeye çalışılıyor, aksi hâlde işten çıkarılacakları kendilerine beyan edilmiş. Yayımlanacak olan Bakanlar Kurulu kararıyla hizmet alımı yöntemiyle hangi işlerde personel çalıştırılabileceği belirlenecek.

Bu kararda kurumlara yardımcı büro hizmetleri şeklinde bir hizmet satın alma imkânı sağlanır ise işten çıkarılmaların önüne geçilecek. Değerli arkadaşlar, Hükûmetin derhâl diğer düzenleyici işlemleri çıkartması ya da bu kurumları “Benim işlemlerimi bekleyin.” diye talimatlandırması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Faruk Çelik konuyu Bakanlar Kurulu gündemine getireceğini ve Bakanlar Kurulu'ndan acilen düzenleyici işlem tesis etmesini isteyeceğini, aksi takdirde Nevzat Korkmaz’ın talebi doğrultusunda, kurumlara “bizim talimatlarımızı bekleyin, işlem yapmayın” diye yazı göndereceğini söyledi.
Ancak, şu ana kadar ne üniversiteye konuyla ilgili bir yazı gönderildi, ne de üniversite taşeron büro işçilerinin yerlerini değiştirmekten vazgeçti.
Hiçbir kurumda henüz uygulanmayan taşeron yasasının gerekçe gösterilerek SDÜ’de iş huzurunun bozulmasına neden olan uygulamayla ilgili iktidar partisi milletvekilleriyle görüşmek isteyen taşeron işçiler ise henüz iktidar partisinin milletvekillerine ulaşamadı.

::SON DAKİKA::

KORKMAZ BAKAN ÇELİK'LE GÖRÜŞTÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum