Taşeron İşçinin Maaş İsyanı

Bölgenin en önemli hastanelerinden biri olarak gösterilen SDÜ Tıp Fakültesi hastanesinin ekonomik kriz nedeniyle taşeron işçilerin maaşlarını ödeyemediği iddia edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2014 16:47
Taşeron İşçinin Maaş İsyanı

SDÜ Tıp Fakültesi hastanesinde ekonomik sıkıntı nedeniyle taşeron işçilerin maaşları ile doktor ve asistanların nöbet paraları ve döner sermaye ücretlerinin geçtiğimiz ay geç ödendiği bu ay ise ödenemeyeceği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre hastane yönetiminin, taşeron işçilerin bağlı bulunduğu şirket yetkililerine kasada para olmadığı için maaşları ödeme imkanı olmadığını söylediği belirtiliyor.

SDÜ’nün diğer bölümlerinde çalışan taşeron işçilere maaşları her ayın ilk haftası ödenirken Tıp Fakültesinde temizlik, yemekhane gibi birimlerde çalışan taşeron işçilere maaşların ödenmesinin ayın 10’una kadar sarktığı geçen ay ayın 12’sinde ancak ödenebildiği bu ay ise ne zaman ödeneceğinin belirtilmediği dile getiriliyor.

TAŞEROLARIN MAAŞLARI ÖDENEMEDİ
Isparta’nın en önemli sağlık kuruluşu olarak gösterilen SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesinde çalışan taşeron işçiler maaşlarını geçen ay geç aldıklarını bu ay ise henüz alamadıklarını belirtiyor.

Her ay ayın 10’una kadar ödenen maaşların geçen ay ayın 12’sinde ancak ödenebildiğini söyleyen taşeron işçiler bağlı oldukları şirket yetkililerine hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada kasada para olmaması nedeniyle bu ay maaşların ne zaman ödeneceğini bilmediklerini söyledikleri iddia ediliyor.

SDÜ’nün diğer birimlerinde çalışan taşeron işçilerin maaşlarının her ayın ilk haftasında ödendiğini söyleyen temizlik ve yemekhane gibi birimlerde çalışan işçiler Tıp Fakültesinde maaşların sürekli gecikmesinden sorun yaşadıklarını dile getiriyor.

DOKTORLARIN SORUNU DÖNER VE NÖBET
SDÜ Tıp Fakültesindeki doktorların ve asistanların ise döner sermaye ile nöbet ücretlerini zamanında alamamaktan sıkıntı yaşadıkları dile getirildi. Doktorlar ve asistanların her ay hakkettikleri döner sermaye ve nöbet ücretlerini ayın 15 ‘i ile 30’u arasında aldıkları, fakat geçen döner sermaye ve nöbet ücretlerinin gecikmeli olarak ödendiği dile getirildi. Hastanenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle bu ay maaşlarında geç yatacağına ilişkin söylentilerin çıkması hastanedeki doktor ve asistanların telaşa kapılmasına yol açtığı söyleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞINDA GELEN PARA BİLE GEÇ ÖDENİYOR
Tıp Fakültesinde 3 yıl kadar önce ekonomik sıkıntı nedeniyle aynı şekilde döner sermaye ücretlerinin %10’a kadar düşürüldüğü ve birkaç ay ödenemediği bu dönemde de aynı sorunun yaşanabileceği dile getiriliyor. Özellikle asistanların aylık 36 saati bulan nöbet ücretlerinin 7 saati karşılığında Sağlık Bakanlığından gönderilen nöbet paralarının geç ödenmesi ise ayrı bir tartışmayı gündeme getiriyor. Sağlık Bakanlığının her ay düzenli olarak gönderdiği nöbet ücretlerinin SDÜ Tıp Fakültesi yönetimi tarafından doktorlara ödenmediği dönemde nasıl değerlendirildiği merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum