TEAMDER’den BAKA’ya Ziyaret

Ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, bu konuda araştırmalar, bilimsel ve kültürel çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (TEAMDER) yöneticileri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret

Yayınlanma:
TEAMDER’den BAKA’ya Ziyaret

Ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, bu konuda araştırmalar, bilimsel ve kültürel çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (TEAMDER) yöneticileri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret etti. Dr. Ali Yılmaz başkanlığındaki TEAMDER yönetim kurulu üyeleri ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya kent ekonomisine ilişkin iki kurum arasındaki işbirliği imkânlarını değerlendirdi.

Merkezi Antalya’da bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Yılmaz, Başkan Yardımcıları Işık YARGIN, Emin Altıner ve Prof. Dr. Cengiz Sayın, üyeler Zehra Arslan ve Semih Beken ile Genel Sekreter Gürsel Kaya’dan oluşan TEAMDER’in heyeti, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’ne geldi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ile TEAMDER Yönetim Kurulu ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yeni kurulan derneğin her biri kendi alanlarında yetkin, bilgi ve tecrübe sahibi olan 110 üyesi bulunduğunu söyleyen TEAMDER Başkanı Dr. Ali Yılmaz, kendi alanlarında uzman kişilerden oluşan, Çalışma Kurulları ile öncelikle Antalya’daki sosyal, kültürel ve ekonomik sorunları tespit edip çözüm üretmek istediklerini belirtti.

Antalya’nın BAKA gibi önemli kurumları ile işbirliğine önem verdiklerini ve TEAMDER üyelerinin bilgi birikimi ile kentin dinamiklerini biraraya getirmek istediklerini belirten TEAMDER Başkanı Yılmaz, “BAKA kurulduğu günden bu yana, sadece Antalya’nın değil bölgemizin diğer illeri Isparta ve Burdur’un ekonomik kalkınması adına güzel işlere imza atıyor. Üç ilde gerçekleştirdiği güzel proje ve faaliyetlerden dolayı BAKA’yı kutluyorum. TEAMDER olarak BAKA ile birçok projede yer almak istiyoruz” dedi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, yeni kurulmuş olmasına rağmen Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi TEAMDER’i Antalya’da ekonomik, sosyal ve kültürel konularda bilimsel çalışmalar üreten önemli bir think tank (düşünce kuruluşu) olarak gördüklerini belirtti. Kalkınma ajansları ile düşünce kuruluşları arasındaki sürekli iletişimin sağlanması ve sürdürülmesinin önemini vurgulayan Tuncay Engin, Antalya’nın gelişimine katkı sağlayacak projelerde dernek ile ortak çalışma yapmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.