TED Isparta Kolejinden Çağrı!

Öğrencilerinin % 50’si SDÜ personel çocukları olan TED Isparta Koleji’nin, SDÜ Senatosunda satış kararı alındı. Karara tepkili olan veliler basın açıklamasıyla SDÜ yönetimine çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2013 17:36
TED Isparta Kolejinden Çağrı!

TED Isparta Koleji Okul Aile Birliği, düzenlediği basın toplantısıyla SDÜ’ye çağrıda bulundu. TED Isparta Koleji Okul Aile Birliğinin Başkanı Metin Çelik açıklamasında, “TED Isparta Koleji 200 yılında Üniversite öğretim görevlilerinin ve Ispartalı çocuklarımızın ihtiyaçlarından dolayı Süleyman Demirel Üniversitesi ve değerli Ispartalı büyüklerimizin öncülüğünde kurulmuştur. TED Kolejimiz, ilimizde ve Türkiye genelinde başarısını ispat etmiştir. İlimizdeki ve Türkiye genelindeki başarımızın yükseltmesine katkıda bulunan en önde gelen okullarımızdan birisidir. Isparta’da bulunan TED Isparta Kolejimiz Türk Eğitim Derneğinin 25 okulundan birisidir. Diğer iller bu markayı almak istemelerine rağmen alamamaktadırlar. TED Isparta Kolejimizde bulunan çok sayıdaki öğrenci Devletimizin mali yükünü de azaltmaktadır, ayrıca okulumuz ekonomik yönden zayıf olan Isparta’da ikamet eden başarılı öğrencilerimizi de burslu olarak okutmaktadır.” Dedi.

DİYALOGLA ÇÖZMEK VARKEN
‘İlim şehri’ projesine de değinen Çelik; “Eğitimin önünde engel teşkil etmem diyen Sayın Rektörümüz İlim şehri Isparta’mızda bu başarılı eğitim yuvasını sokağa koymak düşüncesinde midir? Okulumuzla ilgili olarak Sayın Rektörümüz, Okul arsası için SDÜ Senatosundan satış kararı aldırmıştır. Okulun yerinin konut alanına çevrilmesi ve daha fazla para kazanma amacı ile Belediye Meclisine imar değişikliği için müracaat etmiş, Belediye Meclisinin sağduyulu kararı sonucunda bu istek reddedilmiştir. ETTAŞ Yönetimi tarafından yeni okul yeri için arsa temini çalışmaları devam ederken okulun tahliye edilmesi için noterden sözleşmenin yenilenmeyeceği ve boşaltılması yönünde ihtar gelmiştir. Isparta’da ki çocuklara hizmet için yapılmış olan TED kolejini, Rektörle el birliğiyle ayakta tutmak varken neden böyle davranılıyor? Diyalogla çözülmesini istediğimiz bu durumda bize karşı SDÜ Rektörlüğünden sağ duyu bekliyoruz.”dedi.

İNANCIMIZ TAM; ÜNİVERSİTE İLE ÇÖZÜM SAĞLANACAKTIR
Çelik, “Gerek öğrencilerimizin velileri, gerekse TED yönetiminin SDÜ’nün malında ortaklığı yoktur. Ancak, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ve TED Koleji’nin açılmasında ve geliştirilmesinde değerli Isparta sevdalıları ve Ispartalılar gönüllü olarak bu eserleri yapmayı nasıl başardılar ise Üniversitemize okul alanı olarak verilen bu alanın geri verilmesinin de TED Kolejimize ve Üniversitemize zarar vermeden en uygun şekilde çözüleceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

EĞİTİME DEVAM EDEBİLMELİ
Açıklamasında duyarlılık çağrısı yapan Çelik; “Eğitim öğretimin aksamaması, Velilerimiz ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için, Kolej binasında en azından kendi yerine geçene kadar eğitime devam edebilmeli. Şirketimizin arsa, proje ve eğitim kompleksi çalışmaları bitine kadar da kolej mevcut yerindeki binalarında eğitimini aksatmadan devam etmek durumundadır. Bu konuda tüm kurumlarımız ve Isparta’mızın desteğini bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.