TED Koleji Eğitim Formuna Katıldı

TED Isparta Koleji, TED Ankara Vakfı Kolejinde düzenlenen “Eğitim Siyaseti Nedir?” konulu III. Uluslararası Eğitim Forumu katıldı.

Yayınlanma:
TED Koleji Eğitim Formuna Katıldı

Farklı ülkelerden farklı bireylerin bakış açılarıyla, yerel ve küresel anlamda eğitim siyasetine eleştirel bir yaklaşım getirmek üzere, Türk Eğitim Derneği tarafından, 27–28 Nisan tarihlerinde, TED Ankara Vakfı Kolejinde düzenlenen “Eğitim Siyaseti Nedir?” konulu III. Uluslararası Eğitim Forumu çok sayıda ülkeden temsilcilerin katılımıyla ilgi çekici tartışmalara sahne oldu.

T.C. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve dünyada eğitim-siyaset ilişkisi, çeşitli ülkelerde sıçrama yaratan eğitim politikalarının arkasında yatan stratejiler ve siyasetçilerin rolü, farklı siyasi partilerin ulusal bir eğitim politikası oluşturma stratejileri, eğitimin taraflarının eğitim politikaları algısı gibi konular konuşuldu.

Forum’un katılımcıları arasında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Çin Halk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Ulusal Eğitim Reformları ve Araştırma Merkezi Direktörü Yinfu Yang, Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Katarína Neveďalová, Bush Dönemi Eğitim Bakan Yardımcısı, Brookings Enstitüsü Eğitim Politikası Direktörü Grover (Russ) Whıtehurst, T.B.M.M. Eski Başkanı Hikmet Çetin, Devlet Eski Bakanı Tınaz Titiz, Milletvekili Fikri Işık, Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin yanı sıra Taha Akyol, Sedat Ergin, Balçiçek İlter, Okan Müderrisoğlu, Muharrem Sarıkaya, Murat Yetkin gibi deneyimli isimler yer aldı.

Eğitim ve eğitim siyasetinin masaya yatırıldığı, yaklaşık 2000 katılımcının bulunduğu foruma, TED Isparta kolejinden Genel Koordinatör ve Lise Müdürü Hayrettin Bilge, Ortaokul ve İlkokul Müdürü Hüseyin Avni Şataf, İlköğretim Matematik Öğretmeni Pınar Akgöz, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serdar Tefçi ve Drama Öğretmeni Yücel Veziroğlu katıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.