TEDAŞ Yüzde 10 İndirim Yapacak

Aylık 500 bin TL'lik elektrik tahakkukunu gecikmesiz ödeyen Isparta Belediyesi'ne yüzde 10 özel indirim uygulandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2013 12:58
TEDAŞ Yüzde 10 İndirim Yapacak

Elektrik dağıtım işinin özelleşmesi, yüklü miktarlarda fatura ödeyen kamu, kurum ve kuruluşları ile şirketlerin işine yaradı.

Aylık 500 bin TL'lik elektrik tahakkukunu gecikmesiz ödeyen Isparta Belediyesi'ne yüzde 10 özel indirim uygulandı.

Antalya, Isparta ve Burdur'a hizmet veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilerek Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'na devredilmesinden sonra uygulamada değişiklikler yaşanıyor. Özel sektör esnekliğinin yaşandığı Akdeniz Dağıtım'da borcunu günü gününe ödeyen kamu, kurum ve kuruluşlar ile şirketlere özel indirimler uygulanıyor.

Elektrik dağıtım işini üstlenen Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, taahkuk eden elektrik borcunu günü gününe ödeyen Isparta Belediyesi'ne özel indirim uyguladı. Aylık 500 bin TL'lik tahakkukunu düzenleyen ödeyen Belediyeye yüzde 3 indirim uygulanması teklif edildi. Ancak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bu oranın yetersiz olduğunu belirterek indirimin yüzde 10'a çıkarılmasını istedi.

Yapılan değerlendirmede Isparta Belediyesi'ne uygulanacak indirim oranının yüzde 10 olması kararlaştırıldı. Belediye, ayda 50 bin TL elektrik tasarrufu yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.