TED’e Tahliye Şoku

Daha önce TED Koleji’nin bulunduğu alanın boşaltılmasını isteyen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, bu kez noter kanalıyla ETTAŞ’a ihtarname çekerek, binaların 5 Ağustos 2013 tarihine kadar boşaltılmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2013 16:59
TED’e Tahliye Şoku

Daha önce TED Koleji’nin bulunduğu alanın boşaltılmasını isteyen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, bu kez noter kanalıyla ETTAŞ’a ihtarname çekerek, binaların 5 Ağustos 2013 tarihine kadar boşaltılmasını istedi.

Şirket bu tarihe kadar tahliye işlemini gerçekleştirmezse üniversite yönetimi yasal yollara başvuracak Sümerbank tarafından SDÜ’ye eğitim amaçlı tahsis edilen 8400 metrekarelik kamu arsasında kiracı durumunda bulunan Isparta TED Koleji’nin tahliye edilmesi için noter kanalıyla kolejin işletmecisi ETTAŞ Eğitim Taahhüt ve Ticaret A.Ş’ye ihtarname çekildi.

Isparta 2. Noter kanalıyla SDÜ Rektörlüğü tarafından 8 Mart 2013 tarihinde şirkete gönderilen ihbarnamede, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği belirtildi. Mülkiyeti üniversiteye ait Kurtuluş mahallesi 429 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan 1 ve 4 nolu taşınmazların Isparta TED Koleji tarafından kullanılmak üzere 6 Ağustos 2010 tarihinde, yine aynı yerde bulunan 2 ve 3 nolu binaların eğitim öğretim amaçlı olarak TED Koleji tarafından 3 Temmuz 2011 tarihinde kiralandığı her iki kira sözleşmesinin de 5 Ağustos 2013 tarihinde sona ereceği hatırlatıldı. Su süre sonunda taşınmazlar için kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği belirtilirken; kira sözleşmesinin sona erme süresi olan 5 Ağustos 2013 tarihi itibariyle taşınmazların SDÜ tarafından eğitim öğretim amaçlı kullanılacak olmasında ötürü belirtilen tarihe kadar tahliyesi istendi. Tahliyenin bu sürede gerçekleşmemesi durumunda yasal yollara başvurulacağı belirtildi.

KONUT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ İSTEMİŞTİ
Daha önce SDÜ Senatosu’nun aldığı kararla Rektörlük TED Koleji’nin bulundu alanın boşaltılmasını istemişti. Hatta Belediye Meclisi’ne bu alanın konut alanına dönüştürülmesi talebinde bulunmuş ancak bu talep Meclis’te reddedilmişti. SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, kolejin yerinin boşaltılmasının istenmesiyle ilgili gazetecilerin sorusuna ‘Ben SDÜ’nün Rektörüyüm’ yanıtını vermişti.

ŞİRKET YER ARIYOR
Öte yandan TED Isparta Koleji İşletmeci şirket Ettaş’ın yeni eğitim kompleksi için yer arayışlarını sürdürdüğü öğrenildi. ETTAŞ’ın yeni eğitim kompleksi için en az 30 dönüm yer arıyor ve bu yatırımı 2 yılda tamamlamayı hedefliyor. Şu an TED Koleji’nda 500’e yakın öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum