TED’in Sözleşmesi 1 Yıl Uzuyor

İş adamı Şevket Demirel’in SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu ziyaretinde üniversiteye ait olan TED Isparta Kolejinin arsa konusu da gündeme geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2013 15:45
TED’in Sözleşmesi 1 Yıl Uzuyor

TED Kolejinin arsayı ihale ile satın alma talebinin gündeme geldiği sırada, çeşitli alternatifler de değerlendirildi. Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, arsaya üniversitenin ihtiyacının olduğunu söylemesi üzerine iş adamı Şevket Demirel: "Benim için önce üniversite gelir. Önce üniversitenin menfaatlerini düşünürüm. Burası üniversiteye lazımsa satmayın. TED yeni okulunu yapıncaya kadar kira sözleşmesini uzatalım” dedi.

Prof. İbicioğlu da, böyle bir karardan memnuniyet duyacağını belirterek TED Kolejinin inşaatının tamamlanarak taşınması için ne kadar süre gerektiğini sordu. “1 yıl cevabı” gelince. “

Şevket bey siz olduktan sonra 1 yıl uzatırız. Binalar bize 1 Eylül 2014 yılında lazım. Yani yeni öğrencilerimiz geldiğinde bazı bölümlerimizi TED’in olduğu binalara taşıyacağız ki, kampüste binalar boşalsın, ihtiyaçlarımızı karşılayabilelim. Kiralama süresini 1 Eylül 2014’e kadar uzatalım. Bizim niyetimiz TED Kolejine sıkıntı yaratmak değil. Her zaman TED Kolejinin yayındayız. Kolejin hangi şartlarda ne amaçla kurulduğunu biliyoruz. Bu nedenle bize düşen ne varsa yapmaya hazırız.

TED Türkiye’de marka olmuş önemli bir eğitim kurumu. Bu konuda kamuoyunda yalan – yanlış sizi de bizi de hedef alan eleştiriler var. Bunların önüne geçmek istiyoruz. Ayrıca gerçekten ihtiyacımız var. Size dekanlarımız ve ben durumumuzu izah ettik” dedi.

Süre konusunda mutabık kalındı ve gerekli ayrıntılar görüşüldükten sonra iş adamı Demirel Rektör İbicioğlu’na olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

Demirel, Rektör İbicioğlu’nun her zaman yapıcı ve üniversite menfaatlerini düşünen bir idareci olduğunu belirterek, kurumlar arası işbirliğinin önemi üzerinde durdu.

İş adamı Demirel, üniversitenin iş bitiren bir rektörü olduğunu belirterek:”Hasan hocamızda Isparta ve üniversite sevdası var. Başarılar gururumuzu artırıyor” dedi. Rektör İbicioğlu ise bunun üzerine:”Üniversitemizin ismini layık başarılar hepimizi gururlandırıyor.

Türkiye bir çok alanda bizi örnek alıyor” şeklinde konuştu.
Toplantıda SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun, kararları dekanlarının görüşünü alarak açıklaması ve dekanların sürekli görüşlerini alması dikkat çekti.

Ziyarette Şevket Demirel ve beraberindeki heyete üniversite tarafından üretilen ve hazırlanan hediyeler verilirken, Demirel de kitaplarından hediye etti.

4 saat gibi uzun süren ziyaret sırasında neşeli sohbetler ve karşılıklı fikir alış – verişi dikkat çekti.

Olumlu görüşmenin ardından, Demirel ve beraberindeki heyet, Rektör İbicioğlu ve üniversite yönetimine yaklaşım ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.