Tercüman İstiyoruz

Isparta İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan, işitme engelli vatandaşların sorunlarından ve isteklerinden bahsetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2013 16:10
Tercüman İstiyoruz

Başkan Yardımcısı Arıkan, en büyük sıkıntılarının tercüman sıkıntısının olduğuna dikkat çekti.

Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan, hastaneler, postaneler gibi yerlerde büyük ölçüde iletişim sıkıntısı çektiklerini belirterek, Isparta merkezine tahsis edilen bir tane tercümanın yetmediğini belirtti. İşitme Engelliler Derneği adına konuşan Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan’ın tercümanlığını gazeteci Yunus Özler yaptı.

VALİ BEY TERCÜMAN GETİRTTİ
İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan, işitme engellilerinin en büyük sıkıntısının tercüman sorunu olduğunu ve bu sorunun valilik tarafından halledildiğini belirterek, “Bizim işitme engelliler olarak en büyük problemimiz tercüman sorunuydu. Bu sorunumuz geçtiğimiz günlerde vali Vahdettin Özkan bu problemimizi hallederek bize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne talimat vermiş. Bu talimat neticesinde bize bir tercüman gönderdiler. Valimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HER İŞİMİZDE AHMET BEY’İ ÇAĞIRIYORUZ
Dernek Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan, hastane, postane gibi resmi kurumlarda çok sıkıntı yaşadıklarını ancak kendilerine tahsis edilen tercüman Ahmet Yavuz’un her işlerine koştuklarını belirterek, “Resmi kurumlara gittiğimiz zaman sorunlarımızı anlatamıyorduk. İşitme engelimiz olduğu için bizimle çok fazla ilgilenmiyorlardı. Ama şimdi Isparta’ya Ahmet Yavuz adlı tercüman gönderildi. Ahmet Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. Bütün sorunlarımız da yanımızda oluyor. Biz yetkili makamlara bir tane tercümanın yetmeyeceğini işitme engelli çok vatandaş olduğunu söyledik ama aldığımız cevap bir tane tercüman yeter oldu. Bu bizi açıkçası çok kırdı” dedi.

SPOR KULÜBÜMÜZÜN SIKINTILARI VAR
İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün deplasman maçlarında deplasman giderlerinin ve forma sıkıntılarının olduğunu belirten İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan, bu konuda Vali Vahdettin Özkan’dan yardım istediklerini belirterek, “Aynı zamanda İşitme Engelliler Spor Kulübü olarak da faaliyet gösteriyoruz. Genel olarak maçlarımız deplasman maçlarımız da oluyor. Belediyemiz sağ olsun araç tahsis ediyorlar. Ama bizim ayrı bir sorunumuz var. Deplasman giderlerimiz ve forma sıkıntımız var. Vali beyden ricamız bu konuda da yardım etmesi” diye konuştu.

İŞ BAŞVURULARINDA HEP RET CEVABI ALIYORUZ
İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan, işitme engelli oldukları için iş başvurularından hep ret cevabı aldıklarını belirterek, “Biz işitme engelli olduğumuz için iş konusunda da çok fazla sıkıntı çekiyoruz. İş başvuruları yaptığımız yerlerden hep ret cevabı alıyoruz. İş Kur Müdürlüğüne defalarca yazı yazmamıza rağmen bizimle ilgilenmiyorlar. Hep geçiştiriyorlar. Bu konu üzerinde de durulmasını istiyoruz” diye konuştu.

TECÜMANLIĞI GAZETECİ YUNUS ÖZLER YAPTI
İşitme Engelliler Derneği adına konuşan Başkan Yardımcısı Bahadır Arıkan’ın tercümanlığını gazeteci Yunus Özler yaptı. Beden dilini iyi bilen gazeteci Yunus Özler, açıklama sırasında basın mensuplarına açıklamayı tercüme etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.