Terör Nasıl Önlenir?

Terör Nasıl Önlenir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2016 10:24
Terör Nasıl Önlenir?

Bugün Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sorunlarından birisi terördür. Bu beladan mutlaka kurtulmamız lazım.

Önce; bireysel olarak ele alalım. Bir apartman dairesinde oturuyorsunuz. Size en yakın kimse komşunuzdur. Herhangi bir (hastalık vs) konularda size ilk yardımcı olacak kişi tabii ki komşunuz olacaktır.

İkinci konusu ise; komşuya gelen giden olabilir. Bu şahıslar kim ve neden geliyorlar diyemezsiniz!

Bundan yola çıkarak devletler de bireysel insanlar gibidir. Her komşu ülke ile iyi ilişkiler kurmak, onların iç işlerine karışmamak lazımdır.

Hal böyle iken; son senelerde maalesef komşu ülkelerle iyi ilişkiler kuramadık. Bugün ise yavaş yavaş iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Nasıl komşu ile küsülmez ise, ülkelerle de hiç küsülmez.

Bir söz vardır. 'İş başa düşünce anlaşılır' Batılı ülkelerde terör olayları oluyor. Artık terörün ne demek olduğunu onlar da anlamaya başladılar.
Dünyadaki büyük devletler terör karşısında birlik ve beraberlik sergilemeye yavaş yavaş başladılar. Terörün en büyük malzemesi silahtır. Bunu önlemek kendisini demokrasi aşığı diye övünen devletler, yapmalıdırlar.

Türkiye'de olduğu gibi dünyada da bilhassa gençler işsiz. Bu gençleri terör örgütleri para karşılığında kendi yanlarına çekiyorlar. Düşünün ki yalnız Türkiye'de IŞİD örgütüne giden genç sayısı 3 bini geçiyor. Tabi dünya bilhassa Ortadoğu ülkelerinden katılalar çoğunlukta.

İşte terörün tüm bu kaynaklarının kurutulması için ülkeler birlik ve beraberlik içinde olmalıdırlar. Yoksa terör önlenemez. Bir ara PKK örgütünün bütçesinin 100 milyar dolar olduğunu gazetelerden okudum.

Bu terörle karşılıklı silahla sokak savaşını yaparak önlenmez. Çünkü terörün karşınıza nereden çıkacağı belli değil. Onun için yıllarca binlerce şehit verdik. Analar, babalar ağladı hatta stresten hayatlarını kaybettiler.

Terörün tek hedefi var. Dünyada söz sahibi, üstünlük kurmak ve para kazanmak. Esas olan terör kaynağını musluğunu kapatmaktır.

TERÖRSÜZ GÜNLER DİLEĞİYLE...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.