Teşvik Bereketi

Ekonomi Bakanlığı tarafından 1 Şubat-29 Şubat tarihleri arasında teşvik belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazetede yayımlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2016 13:44
Teşvik Bereketi

Listeye göre Isparta’da yapılacak yedi yeni yatırım için teşvik belgesi verildi. Teşvik belgeleri ile toplam 179 milyon 168 bin TL’lik yatırım yapılarak 484 kişiye istihdam sağlanacak.

Ekonomi Bakanlığının şubat ayı içinde teşvik belgesi verdiği yatırımlar açıklandı. Aralık ayında teşvikte sıfır çeken Isparta Şubat ayını ise bereketli geçirdi. Resmi gazetede yayımlanan listeye göre Isparta’dan biri İl Özel İdaresinin altyapı hizmetleri için olmak üzere toplam yedi yeni yatırıma teşvik belgesi verildi. Ekim ayı içinde Isparta’da teşvik belgesi alan yatırımların toplam sabit yatırım tutarı 179 milyon 168 bin TL olurken yatırımlar sonucunda 484 kişiye istihdam sağlanacak. Aynı dönemde Burdur’da dört yatırım için teşvik belgesi verilirken ikinci bölge illerinden Konya otuz, Aydın on beş, Adana on bir, Denizli on, Tekirdağ dokuz, Yalova dört, Çanakkale iki, Kırklareli ve Edirne birer yatırım için teşvik belgesi aldı. Isparta’da şubat ayı içinde verilen teşvik belgelerinden yatırım büyüklüğü ile aslan payını iki yeni yurt ve okul yatırımı alırken, iki adet mermer, iki adette enerji üretimi alanında teşvik belgesi verildi.

5 BİN KİŞİLİK YURT YATIRIMINA TEŞVİK
Şubat ayı içinde verilen teşvik belgeleri arasında eğitim aslan payını aldı. Isparta yatırım ve yurt işletme AŞ. tarafından Özel İdare arazisi üzerine yapılacak olan 5 bin kişilik öğrenci yurdu için 109 milyon TL’lik teşvik belgesi verildi. İnşaat çalışmalarına başlanan yurt yatırımının önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor. Yatırım sonucu 70 kişiye istihdam sağlanacak.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİNE TEŞVİK BELGESİ
Metro ve Büyük Başarı Eğitim Kurumlarının güçlerini birleştirerek kuracağı Bahçeşehir Koleji Kampusude teşvik belgesi aldı. Metro- Başarı özel Eğitim Kurumları Anonim Şirketi tarafından kurulacak Bahçeşehir Koleji bünyesinde Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bulunacak. 944 öğrencinin öğrenim göreceği kolej yatırımı için 13 milyon 200 bin 362 TL’lik teşvik belgesi verildi. Yatırım sonucu 140 kişiye istihdam sağlanacak.

OSB’YE 8 MİLYON 866 BİN TL’LİK YATIRIM
Ekim ayı içinde teşvik belgesi alan İstanbul merkezli Gümler mermercilik Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde 8 milyon 866 bin 300 TL’lik yatırım yaparak mermer levha işleme tesisi kuracak. Teşvik belgesine göre tesiste yıllık 120 bin metrekare mermer levha işlenecek ve 20 kişiye istihdam sağlanacak.

250 KİŞİYE İSTİHDAM
Isparta’da Şubat ayı içinde verilen teşvik belgeleri içinde en çok istihdam sağlayacak yatırım ise İstanbul merkezli Üzeyir Çelik Adencilik tarafından yapılacak mermer blok işleme tesisi oldu. Yıllık 74 bin metreküp mermer blok istihracı ve işlemesi yapılacak 21 milyon 530 bin TL’lik yatırım ile 250 kişiye istihdam sağlanacak.

ENERJİYE YATIRIM SÜRÜYOR
Şubat ayı içinde teşvik belgesi verilen yatırımlar arasında enerji üretimi yatırımları da yer aldı. AY-M Gru Medikal tarafından kurulacak elektrik enerjisi üretim tesisinde 940 KW enerji üretilecek. 3 milyon 212 bin TL’lik yatırım 4 kişiye istihdam sağlayacak. Enerji alanında yapılacak diğer bir yatırım ise İstanbul merkezli Haki enerji tarafından yapılacak Güneş enerjisi Santrali (GES). 99 MW elektrik üretecek olan tesis için 3 milyon 660 bin TL yatırım yapılacak.

Şube ayı içinde Isparta’da kamusal yatırım anlamında tek teşvik belgesini ise İl Özel İdaresi aldı. İl Özel İdaresi altyapı ve belediye hizmetleri için 19 milyon 700 bin TL’lik teşvik belgesi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.