THY Davraz’a Özel Sefer Yapacak

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, THY'nin pazar günleri Davraz Kayak Merkezi için Isparta'ya özel sefer planlayacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2013 12:41
THY Davraz’a Özel Sefer Yapacak

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Basın Kulübü'nde Isparta'nın tanıtımı için önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı. Davraz Kayak Merkezi'ni geliştirmek için projeler ürettiklerini bildiren Başdeğirmen, pazar günleri THY'nin özel uçak seferi yapacağını müjdeledi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

"Turizmle ilgili yapılması gerekeni fazlasıyla yapıyoruz. Konya sanayisini gezdik. Orada yaptığımız toplantılarda Isparta’mızı anlattık. Yurtdışına gittiğimizde Isparta’mızı anlatıyoruz. Davraz’ı her yerde ön plana çıkartıyoruz. Bugün Davraz’a Bursa’dan misafir geliyor. Davraz’ı geliştirmek için çalışmalarımızdan bir tanesi THY. 3 gün uçuş var. Ama yeterli görmüyoruz. Çünkü uçaklarımız full geliyor. Haftanın her günü uçuş olması için başbakanımız ve ulaştırma bakanımızla görüştüm. THY genel müdürüyle haftada 3 gün görüşüyorum. 250 uçakları olduğunu ve 246 uçuş yaptıklarını söyledi. uçuşu 7 güne çıkartacağı sözünü verdi. Davraz olduğunu söyledim. En azından Pazar günü uçuş verin dedim. THY uçuş müdürü geldi. Pazar uçuşları başlayacağı müjdesini verdi. Saat 16.00’da İstanbul’dan çıkıp 18.00’da geri dönmesi gündemde. Bu konu görüşülüyor. Pazar uçuşu bizim için çok önemli. Temel bey artık telefonlardan bunaldı. Açtığında direkt uçuşları yapacağız diyor. Uçuşun 7 güne çıkması için ekipleri çok iyi uğraş veriyorlar. Milletvekilleri de konuyla ilgileniyor.

İstanbul’a gideceğiz ve bu konuya son noktayı koyacağız. Ama bu işler zaman istiyoruz. Bizim bu işi takip etmemiz gerekiyor. Bizde takip ediyoruz. Uçuş her gün olursa bizim turizmimizde canlanacak."
Kara Havacılık Okulu Eyüp Avcular dönemindeki bir proje. ITSO bu işe öncülük etmiştir bayrak yarışını biz aldık. Sonuca çok az kaldı. İlk ihalesinde 2015 yılında faaliyete geçirilecekti. Ama hızlandırıldı ve 2014 yılının Haziran ayında faaliyete geçecek. Bu da katkının Isparta ekonomisine 1 yıl önce olması demektir. 1500 kalifeye eleman sonrasında 3500 kişiye çıkacak. NATO içerisindeki askerler gelecek ve Kara Havacılık Okulu’nda eğitim görecekler. Isparta’mıza yabancı askerler de gelecek.

Böyle bir tesis bizim Isparta’mıza getirilmiş. Başka illere de gidebilirdi. 300 milyonluk bir yatırım. Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’na teşekkür etmeye gidiyoruz. Ayrıca taleplerimizi de ileteceğiz. Milletvekillerimiz de bize eşlik edecekler. Şuanda Tuzla Piyade Okulu yer arıyor. Bugün en önemli askeri okullardan birisi. Eğirdir Dağ Komando Okulu’yla bir entegre okul. Madem yer aranıyor Isparta bunun için çok müsait. Asker eğitimleri için dağ ve gölümüz var. Biz sayın bakanımıza Tuzla Piyade Okulu’na talip olduğumuzu anlatacağız ve bize verin diyeceğiz. Hazırladığımız projeleri kendilerine anlatacağız. İster, takip eder ve güçlü bir lobi oluşturursak neden olmasın? Bunu Kara Havacılık’ta yaptık. Başka illerde talep etti.

Burdur’da Rauf Bey Kışlası kapalı. Orayı düşünmüşlerdi. Sonra orası olmadı. Sonra biz altyapı çalışmalarımıza başladık. Tuz Piyade Okulu’nun bulunduğu yerden ayrılmama kararı var. Ama bu mümkün değil. O bölge tıkandı. Şehrin içerisinde kaldılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum