Ticaret Hacmi Büyüyor Fuarın Hacmi Hala Aynı

Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın başladığı 2004 yılında 115 milyon TL olan tarımsal ticaret hacminin 2012 yılı sonunda 600 milyon TL olması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2012 11:07
Ticaret Hacmi Büyüyor Fuarın Hacmi Hala Aynı

Ticaret hacminin ciddi oranda artmasına karşın fuar alanının ‘hala’ yetersiz olması sektörde ‘ciddi çelişki’ olarak yorumlanıyor.
İlk kez 2004 yılında ITB önderliğinde gerçekleştirilen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 8. kez düzenlendi. Fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanı tartışmaları damgasını vurdu.

TARIMSAL TİCARETİ BÜYÜTEN FUAR
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, açılışta yaptığı konuşmada tarımsal ticaret hacmi ile ilgili verdiği rakamlarla tarım ve hayvancılık potansiyelinin büyüdüğünü ve bu büyümede tarım ve hayvancılık fuarının ciddi katkıları olduğunu kaydetti.
Adar konuşmasında her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanının yetersizliğinden yakındı.
ITB Başkanı Ahmet Adar, yaptığı konuşmada “Bugün burada 2004 yılında ‘Yayla şartlarında tarım ve hayvancılık’ iddiasını ortaya koyarak başlattığımız organizasyonunun 8’incisini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

8 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Tarımla sanayileşen Isparta vizyonuna vurgu yapan Adar, “Tarımla Sanayileşen Isparta’ vizyonuyla kurulan Ticaret Borsamızın düzenlediği Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün 8 yaşında. 8 yılda çok şey değişti. İzin verirseniz bu fuarın Isparta’ya ve Isparta ekonomisine ve sosyal hayata kattığı faydaları tek tek sıralayacağım” diyerek, Isparta’nın tarımsal ticaret hacmini değerlendirdi.
115 MİLYON TL’DEN 600 MİLYON TL’TE
Adar, “Isparta Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının ilkini yaptığımız 2004 yılında Isparta’da tarım ticareti hacmi 115 milyon TL idi zamanla büyüdü. Bugün Isparta tarım ticaretinde 500 milyon hedefini çoktan açtı. 2012 yılı sonu itibariyle tarım ve ticaret hacminin 600 milyon TL sınırına dayanmasını bekliyoruz. Isparta’da tarım ticareti de bu fuar ile birlikte büyüdü. Bu fuar Isparta’da tarım ve hayvancılığın nereden nereye geldiğinin en güzel göstergesidir” diye konuştu.

MAALESEF AYNI ORTAM
Fuara sektörün çok önemli aktörlerinin katıldığını da kaydeden Adar, “Göller bölgesi tarım ve hayvancılık fuarını ilimizden, bölgemizden ve ülkemizden sektörün çok önemli aktörleri katılım gösteriyor. Her yıl açılışta bu alana artık sığamadığımızı dile getiriyoruz. Fuarımızın 8.’de maalesef aynı ortamda açıyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜNAYDIN’A TEŞEKKÜR
Adar Isparta Belediyesi’nin fuar alanı çalışmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek “Ancak Isparta Belediye Başkanlığının 2 ayrı yerde uluslararası fuarlara da uygun projeler gerçekleştirmesi bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Ticaret Borsası’nın bölgesel fuarı 2 ayrı devasa proje kazandırmıştır. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.