Tıp Fakültesinde Doktor ve Hemşire Açığı

Ülke genelindeki birçok hastanede personel fazlalığı yaşanırken bu durum, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tam tersi. Çünkü hastane asistan doktor ve hemşire sıkıntısı yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 11:21
Tıp Fakültesinde Doktor ve Hemşire Açığı

Aslında her şey 2006 yılından sonra başladı. 2006 yılında 260 asistan doktoru bulunan Tıp Fakültesi Hastanesinde her geçen gün hasta sayısı artarken, asistan doktor sayısında da azalma yaşandı. Hemşire popülasyonunda da aynı sıkıntıyı yaşan hastane yönetimi durumu Sağlık Bakanlığına bildirmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir olumlu yanıt alamadı.

Çevre illerdeki hastanelerin 4/b yani kadrolu elaman ilanına çıkması da SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Zaten hastanede az sayıda olan hemşireler de açılan kadrolara başvurmak için çalışmalara başladı. Yaşananlar karşısında hastane yönetimi zor durumda kaldı. Konuyla ilgili SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, sadece Gülkent Gazetesine konuştu.

HASTANEDE 190 ASİSTAN DOKTOR BULUNUYOR
Asistan doktor sayısındaki azalmanın Sağlık Bakanlığının politikasından kaynaklandığına dikkat çeken Başhekim Sezer, şu anda hastanelerinde 190 asistan doktorun bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Sezer konuşmasına şöyle devam etti: “Hastanemizde maddi anlamda bir sıkıntı yok. Geçmişi yönelmek istemiyorum ama geçmişten de ders çıkarmak gerekiyor. Geçmişten gelen bir borçlarımız vardı ama artık hastanemiz gelir ile gideri dengeliyor. Hastalarımızda da bir problem yok. Buradan özellikle Ispartalılara teşekkür etmek istiyorum. Onlar bize güvendiler. Hasta sayımızda, yatan hasta sayımızda ve ameliyat olan hasta sayımızda artış var. Ama asistan doktor ve hemşire sayısında sıkıntımız var. 2006 yılında 260 asistan doktorumuz varken bu yıl 190’a düştü. Bu konuda Sağlık Bakanlığına hem yazılı hem de sözlü olarak bilgi verdik. Ancak bize herhangi bir yanıt gelmedi. Bu Sağlık Bakanlığının üniversite hastanelerine asistan doktor kısıtlamasından kaynaklanıyor. Bu soruna biran evvel çözüm bulunmalı. Aksi takdirde hizmetlerimizin daha yükseklere çıkarılması noktasında sıkıntılar yaşacağız. Ben bu noktadan doğan sıkıntılar nedeniyle Isparta halkından özür dilerim.”

HASTANENİN 400 HEMŞİRE AÇIĞI VAR
Sağlık Bakanlığının verilerine göre hastanede 700 hemşirenin olması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Tuğrul Sezer, “Toplam 300 hemşiremiz var. Ama sözleşmeli hemşireler de buradan gitmeye çalışıyor. Çünkü çevre illere 4/B yani kadro veriliyor. Hemşirelerde buradan kadro olmak için oralara başvuruyor. Biz onlara ikna ederek, 4/B gelecek diye burada tutabiliyoruz. Yatak kapasitesi bakımından burada 700 hemşirenin olması lazım. Ama sözleşmelilerle birlikte sadece 300 hemşiremiz var” dedi.

Bu konuda Milletvekillerinden ve yetkili bürokratlardan destek isteyen Sezer, “Biz hastaneyi büyütmek istiyoruz ama personel eksikliği var” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.