Tiyatro Festivali Başladı

“Arda Kanpolat Tiyatro Festivali” Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2016 19:45
Tiyatro Festivali Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Arda Kanpolat Tiyatro Festivali” başladı.

Workshop gösterimi, tiyatro oyunları, yaratıcı atölye ve performans çalışmaları (dramatik yazarlık, oyunculuk, sahne tasarımı), diyalog masası, genç oyun yazarları paneli gibi pek çok eğitici faaliyete ev sahipliği yapacak festivalin açılış töreni, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Oda Orkestrasının muhteşem konseri ile başlayan törende ilk olarak Festival Koordinatörü ve Üniversitemiz GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl, söz aldı.

Aycıl, “Amacımız ulusal ve köklü tiyatro kültürü oluşturulmasında; genç tiyatro sanatçılarını destekleyerek oyunculuk, oyun yazarlığı ve sahne tasarımı alanlarında özendirici etki yaratmak, toplum yaşamının getirdiği sorumlulukları paylaşarak bireysel duyarlılığı geliştirmektir.” diyerek program hakkında bilgiler verdi.

Aycıl, festivalin; tiyatro sanatı alanında eğitim alan öğrenciler için hem öğrenmek hem de yeteneklerini sergilemek adına katılımcı sanatçılar ve eğitmenlerden yararlanabilecekleri eşsiz bir etkinlik olduğunu dile getirdi.



Konuşmasında toplumsal yaşamın hiçbir zaman sanattan bağımsız olamayacağını savunan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da tiyatronun, sinemanın olmadığı, melodilerin duyulmadığı, resimlerin, renklerin var olmadığı bir hayatın düşünülemeyeceğini ifade etti.
Prof. Dulupçu, sanatın sadece sahnede ya da müzik salonlarında kalmaması gerektiğine de dikkat çekerek gençlerin üniversite hayatları boyunca her alanda sanatı yaşatmaları gerektiğini vurguladı.

Dulupçu, “Bizler burada bilim öğretiyoruz. Bilim akla hitap ediyor fakat ruhu olmayan aklın ne topluma ne de geleceğe faydası olmayacaktır diye düşünüyorum.” sözleriyle sanatın insanlık açısından önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünce hazırlanan “Kavuklu ile Pişekar”ın komik hikayesinin anlatıldığı, “Tasvir-i Temaşa” isimli orta oyunu sahnelendi. Toplumun her kesiminden farklı kültürlere sahip insanların bir araya gelişini mizahi bir yaklaşımla seyircisine aktaran oyun, büyük beğeni topladı.

Tiyatro sanatçılarını ve eğitmenlerini, öğrenciler ile buluşturacak festival, 5 gün sürecek. 9 oyun, 1 performans, 4 söyleşi, 1 panel ve 14 workshop gösteriminin yer aldığı festival sonunda ise sekiz farklı kategoride ödül verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.