TKDK'dan 3 Yeni Sektöre Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 6. Başvuru Çağrı İlanında Ispartada 3 yeni sektöre daha destek vermeye başlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2012 17:09
TKDK'dan 3 Yeni Sektöre Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 6. Başvuru Çağrı İlanında Isparta'da 3 yeni sektöre daha destek vermeye başlayacak.

TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Mayıs 2012 tarihi itibarıyla çıkılan Başvuru Çağrısının proje kabulü dönemi 09 Haziran 2012 tarihinde başlayacak.

Bu çağrı döneminde;
-Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım
-Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,
-Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması,
-Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,​
-Kültür balıkçılığının geliştirilmesi sektörlerindeki destekler devam edecek.
6. Çağrı döneminden itibaren desteklenmeye başlanacak tedbirler ise şunlar:
-Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi ( arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri),
-Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi,
-Kırsal turizm.

Konu hakkında bir açıklama yapan TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, yeni dönemde desteklenmeye başlanacak tedbirlerle çok daha geniş bir kesimin IPARD fonlarından yararlanma imkanına kavuşacağını belirtti. Özellikle arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, yerel ürünler ve mikro ölçekli işletmelere destek verilmesi konusunda daha küçük bütçeli yatırımların da desteklenmesinin mümkün olacağını kaydetti.

Vatandaşlarımızın proje hazırlığı sürecinde mutlaka koordinatörlüğümüze gelerek ayrıntılı bilgi almaları yararlarına olacaktır diyen Çelebi, bu sayede proje hazırlama konusunda olası hataların önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

Detaylı bilgi için kurumun 444 8535 (444 TKDK) nolu telefonundan, www.tkdk.gov.tr adresli web sitesinden ve İl Koordinatörlüğü hizmet binasında bulunan yardım masasından faydalanılabilir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.