TOKİ İçin 250 Bin Metrekare Alan

TOKİ İçin 250 Bin Metrekare Alan

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2017 10:51
TOKİ İçin 250 Bin Metrekare Alan

Yalçın Bulgurcu’nun belediye başkanlığı döneminde Yalvaç Kızılca Mahallesi üzerinde belirlenen alanda TOKİ tarafından yapılması planlanan toplu konut projesinin SİT kararı nedeniyle yapılamamasının üzerinden yıllar geçmesinin ardından TOKİ için yeni alan belirlendiği öğrenildi.

Maliye Bakanlığı ve TOKİ tarafından Türkiye genelinde yapılması istenen çalışma kapsamında, ilçemizde TOKİ tarafından toplu konut projesi uygulanabilecek hazine arazilerinin değerlendirildiği ve yine Kızılca Mahallesi’nde yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanın belirlenerek Isparta Tapu Müdürlüğü’ne bildirildiği kaydedildi. Daha önce proje yapılması düşünülen alandan daha aşağıda olan ve SİT kapsamında olmayan arazinin bildirilmesiyle, ilçemizde bir TOKİ projesi için girişimde bulunulmasının da önünün açıldığı öğrenildi.

Bulgurcu döneminde 354 konutluk proje için talep toplama sürecinde, yerin beğenilmemesi nedeniyle sadece 96 talebin gelmesiyle küçültülen proje, Tekin Bayram’ın belediye başkanı olmasıyla SİT kararı çıkmasının ardından iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.