Toplu Sözleşme İçin İmzalar Atıldı

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İsçileri Sendikası (TEKSİF) Isparta Şube Başkanı Sadık Kaya örgütlü olduğu iş yerlerinde işverenlerle toplu iş sözleşmeleri için masaya oturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 19:15
Toplu Sözleşme İçin İmzalar Atıldı

Kaya, iki iş yeri dışında toplu iş sözleşmelerinde imzaların atıldığını söyledi.

TEKSİF Isparta Şubesi, örgütlü olduğu iş yerlerinde üç yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmeleri sürecini büyük ölçüde tamamladı. Sendika Şube Başkanı Sadık Kaya, örgütlü oldukları Isparta Mensucat, Samur Halıları, Ant-Birlik ve Erteks firmalarında sözleşmelerin imzalandığını bildirdi.

Kaya, “Toplu iş sözleşmeleri Isparta Mensucat, Samur Halıları, Ant-Birlik ve buraya bağlı Alanya-Birlik ve Serik-Birlik fabrikalarında çalışan tekstli işçileri için toplu iş sözleşmelerinde masadan mutlu ayrıldı. İşçilerimizin gerek sosyal haklarından doğan alacaklarında, gerekse ikramiyelerinde artışlar yaşandı. İşçilere 4 kez ikramiye verilmesi hakkı kazandık.

Yine sosyal haklardan kaynaklanan alacaklarında yüzde 50’ye varan artış yapılması sağlandı. Erteks’te çalışan 350 işçi yeni örgütlendi. Buradaki üyelerimizde ikramiyeler ve sosyal haklardan faydalandırıldı. Onları da TEKSİF çatısı altına aldık. Burada işverenlerimize gösterdikleri anlayıştan ötürü teşekkür ederken işçilerimize yeni sözleşmelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Örgütlü olunan iş yerlerinden Anteks ile uyuşmazlık yaşandığını ve görüşmelerin arabulucuya gittiğini kaydeden Kaya, “Umut ediyoruz arabulucu sayesinde anlaşma sağlanacaktır. Görüşmelerde sıkıntımız sadece Taftel firmasıyla oldu. Firma yetkimize itiraz etti.

Konu yargıya gitti. Yargı sonucunu bekliyoruz” diye konuştu. Toplu iş sözleşmelerinin üç yıl geçerli olacağını ifade eden Kaya, “Sözleşmeler yaklaşık bin 500 tekstil çalışanını kapsıyor. Örgütsüz çalışan arkadaşlarımızın da biran önce sendikaya üye olmaları menfaatlerinedir. Ancak sendikalı oldukları takdirde bu tür haklardan faydalanabilirler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum