Trafik Cezaları Katlandı

Tural Sürücüleri Uyardı: Trafik Cezaları Katlandı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2016 12:23
Trafik Cezaları Katlandı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Yardımcısı Ahmet Tural , yeni yıl ile birlikte alkollü araç kullanan sürücülere kesilen para cezalarının 800 lira değil 844 lira olarak uygulanacağını söyledi. Alkolmetreye üflenilmemesi halinde ise 2.288 TL olan ceza 2.415 TL idari para cezası uygulanacak.

Yeni yılda uygulanacak cezalara ilişkin Trafik Ceza Rehberikitapçığını TŞOF olarak bastırıp ülke genelinde bulunan 706 şoförler odasınagönderdiklerini anlatan Ahmet Tural"Yıl içerisinde Alkollü araç sürücüleri artık istedikleri gibi rahatolamayacak. Çünkü her defasında yazılacak olan cezalar değişiyor. 2016 yılındailk defa alkollü araç kullanan sürücüye 844 lira, ikinci kez alkollü araçkullandığı tespit edilen sürücüye 1058 lira, 3 ve sonrası için alkollü araçkullanan sürücülere ise 1698 lira para cezası yazılacak." dedi.

ALKOLMETRE KULLANMAYANLARA 2 BİN 415 TL CEZA
Ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışansürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmaları tümüyle yasaklanmış olup hususiOtomobil sürücüleri için 0,50 promil üzerinde alkollü araç kullanırlarsa işlemyapıldığını vurgulayan Tura şunlarıkaydetti:

"2015 yılında uygulamaya konulan düzenleme ile alkolölçümünde teknik cihazlar kullanılmasının sürücü tarafından red edilmesi,alkolmetreye üflenilmemesi halinde 2.288 TL olan ceza 2.415 TL idari paracezası uygulanacak. En önemlisi sürücü belgesi iki yıl süreyle geri alınarakaraç sürücüsü araç kullanmaktan men edilecek. Yapılan tespit sonucunda 1,00promilin üstünde alkollü olduğu tespit edilen araç sürücülerine ayrıca TürkCeza Kanunu'nun 179'uncu maddesinden işlem yapılarak adli mercilere sevkedilecek ve en az 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle mahkemeye sevkedilecekler."

EHLİYETLERE EL KONULUYOR
Alkollü araç kullanana her defasında 20 ceza puanıkesildiğini belirten Tural , şu ifadeleri kullandı:

"Alkollü araç kullanan sürücülerin geriye doğru 5 yıliçerisinde 1'inci defada 6 ay, 2'nci defada 2 yıl, 3 ve 3'ten fazlasına 5 yılmahkemelerce, sürücüler araç kullanmaktan men ediliyor. Ayrıca, Kırmızı ışıktageçen sürücüye 199 TL ceza yazılacak. Hız sınırını aşanlara ise yüzde 10'danyüzde 30'a kadar aşmak 199 TL, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 412 TL cezayazılacak. Yine emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlardaemniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamanın cezası ise 92 TL olarakuygulanacak. Ayrıca yerleşim birimleri dışındaki karayolunda, zorunlu hallerdışında duraklamak veya park etmek, zorunlu hallerde gerekli önlemleri almadanduraklamak veya park edenlere ise yine 92 TL ceza uygulanacak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.