Trafik Işıkları Şehri Tıkıyor

Trafik Işıkları Şehri Tıkıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2017 10:07
Trafik Işıkları Şehri Tıkıyor

Uzmanların, 'Isparta için ışıksız şehir zamanı' önerisine Harita Mühendisleri Odası Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Gülboy'dan da destek geldi. Harita Mühendisi Gülboy'a göre, Isparta şehir trafiğinin tıkalı olmasının baş nedeni şehir planlama standartlarına aykırı bir şekilde çok kısa mesafelerde yapılan sinyalizasyon uygulamaları. İlk kez Akdeniz'in 'Isparta için ışıksız şehir zamanı' başlığıyla gündeme getirdiği ve uzmanların trafik için 'yük' olarak gösterdiği sinyalizsayon sistemlerinin bilimsel yöntemlerle uygulanması gerekliliğine Harita Mühendisleri Odası'ndan destek geldi. Harita Mühendisleri Odası Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Gülboy, Isparta'da trafik ışıklarının şehir planlama standartlarına aykırı bir şekilde yerleştirildiğini savundu.

SÜREKLİ İSTİŞARE EDİYORUZ

Akdeniz'e özel açıklamalarda bulunan Harita Mühendisleri Odası Başkanı Gülboy, Isparta şehir içi trafik sorununu birçok kez dile getirdiğinin altını çizdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile bu konuyu sürekli istişare ettiklerini ve önerilerini ilgili makamlara ilettiğini anlatan Harita Mühendisi Gülboy, Üniversite- şehir merkezi istikametinde yaşanan tıkanmanın sebebini 2 adıma bir yapılan trafik ışıklarına bağladı. Gülboy, şöyle konuştu:

TRAFİK IŞIKLARI ARASI MESAFE 800 M. OLMALIDIR

"Bu konuyu daha önce de çok gündeme getirdim. İstanbul Caddesi'nde trafiğin böyle olmasının nedeni trafik ışıklarının bilimsel olarak şehir planlama standartlarına uygun olmamasıdır. Burada trafik hızı 70 km. Şehre yaklaştıkça 50 ve 30 km. Trafik ışıkları bölge şehir planlamalarında trafik hızının en az 10, 12 katı olması gerekiyor. 70'in 10 katını alsanız 700, 12 katını alsanız 800 metre yapar. Ama Çünür'de bir sinyalizasyon var. Oradan Kolçelik Kavşağına kadar olan bölgede trafik tıkanmıyor. Çünkü ışık yok.

1 DAKİKADA 1200 ARAÇ IŞIKTA YIĞILIP KALIYOR

Ama Kolçelik Kavşağı'na geliyorsunuz 2 adım gidiyorsunuz Alparslan Türkeş Caddesi'nin orada var. 2 adım daha gidiyorsunuz Otogar Kavşağı'nda var. 2 adım daha gidiyorsunuz Opet'in orada ışık var. 2 adım daha gidiyorsunuz Özkanlar Kavşağı, oradan Bolat Oteli kavşağı, sonra Kaymakkapı. Kaç tane ışık. O bölgede 1 dakikada 70 kilometre hızla giden 1200 araç geçiyor. Işığın orada 60 saniye durması demek 1200 aracın beklemesi anlamına gelir.

IŞIKSIZ YERLERDEN GİDİYORUM DAHA ERKEN VARIYORUM

Antalya'da köprülü kavşaklar yapıldı. Şehir içinden Kemer'e kadar takılmadan gidiyorsunuz. Hiç ışık yok. Şehir Hastanesi'nin orada kavşak talep ediliyor. Nasıl yapacaksınız. Aşağıda Migros Kavşağı var. Onla neredeyse birleşecek. Işık uygulamaları bölge şehircilik standatlarına göre yapılmalı. Yoksa tıkanır. Hızırbey'de 6- 7 tane ışık var. Işık az olan yerleri tercih ediyoruz ve daha çabuk varıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum